Kids Choice Awards

Klockan två inatt ska jag se Kids Choice Awards, det sänds inte på nickelodeon utan på en länk som jag hittade :) one direction är nominerade och så ska dom uppträda med What Makes You Beautiful. Ska bli väldigt roligt att se :D

/Linnea


bra dag än så länge!

har varit på ersboda med mamma och ofelia. det va så soligt ute så fick värsta sommarkänslan så ett par ''turkosa'' converse fick följa med mej hem. även strumpor, ett nagellack och 1 kg godis:D



sen påväg hem hittade ofelia min cykel nyckel i sin jacka:D så nu har jag varit och test cyklat den. har saknat cykeln!



/elvira


Nixon igår

Igår hade vi Hanna som vikarie :) Nixon var väldigt fin redan från första början, fast han var extremt känslig när vi skrittade fram. Direkt jag nuddade vid hans mage lite så hoppade han till, han brukar vara känslig men inte så känslig :P Sen blev det bättre i traven och galoppen. 



Vi hoppade först dom olika delarna av banan, vi började med att travhoppa räcket med en travbom före, och sen blev det galopp med en galoppbom före osv. Vet inte riktigt vad jag höll på med, hängde inte alls med över hindren och den där kalkonkänslan kom tillbaka. Måste ha varit något av det fulaste någonsin. Annars gick det ganska bra. Nixon var GRYM och vägarna blev okej. Överlag är jag nöjd :)

/Linnea

Cafeterian





Förra veckan följde jag och Evelina med hennes mamma till surf och hjälpte henne där. Hon delade ut blanketter/enkäter man fick skriva och så serverade jag och Evelina fika till alla som ville ha :) 

/Linnea

Jaxon ligger och solar i köket




/Linnea

Bytt upp mig



Nu är mina xperia-dagar över och jag är numera stolt ägare till en svart iphone 4s :D För bloggen innebär det här roligare inlägg med fler bilder och mer uppdatering. Jag kan ladda upp bilder direkt från surf, som ni kanske märkte att jag gjorde igår :) 


Mitt första skal blev ett transparent från White Diamonds med lite bling på baksidan :) 

Sjuuukt nöjd och glad!!!

/Linnea

lördag

idag ska jag sanera mitt rum och så SKA jag hitta cykelnyckeln!

/elvira

lera:D

nu är det alldeles lerigt ute vid hagarna!:)



/elvira

ridningen

ja, vart ska jag börja?? igår var det högsta klass av att åka häst. jag bokstavligt talat bara satt där och när jag väl red så red jag DÅLIGT! tycker faktist synd om fille som va tvungen att stå ut med mej igår. duktig va han som hoppade i alla fall. sen va min sits och följsamhet över hindrerna katastrofal!

har inte kommit på hur jag ska hoppa han än men har kommit på att han för det mästa flyter ut åt höger över hindrerna. det gick i alla fall bra på uppvärmningen:)

/elvira

Väääääldigt trött

Jag var otroligt trött igår kväll, helt seriöst så höll jag på att somna vid bordet. Tog mig iallafall i säng tillslut, och tänkte att jag iallafall skulle få sova ut idag. Men nej, då kommer min kära bror och väcker mig utan anledning.. Kan inte heller somna om :P

/Linnea


Avramlingsfika

Förra veckan var det Johannas tur att ramla av, så igår bjöd hon på kladdkaka efter lektionen :)

/Linnea


Bilder tagna nyss


bläääk!

har tänkt att det är jätte skönt att snön smälter, att det är vår men nu har det börja komma massa äcklig kryp så nu är jag inte lika säker längre. börjar längta tillbaks till vintern nu:)

fick värsta kicken att städa mitt rum nu för att inte riskera att några kryp ska bosätta sej i mitt rum, vilket nog va bra för det behövs städas!


/elvira

final i fredags

hoppade final i fredags. vi hade en sväng och voltbana typ. på uppvärmningen gick det verkligen jätte bra men sen när vi skulle börja hoppa banan gick det skitdåligt! problemet är inte att jag rider dåligt utan att jag inte rider alls. glömmer bort att svänga, driva, halvhalter, allt! blir väldigt less på mej själv. hoppas verkligen att det går bra idag!:)

ska fixa bilder på fille!

/elvira

förra torsdagen

förra torsdagen fick jag rida både kaktus och alexi:) det va kul!

började med kaktus. när vi travade fram hade jag rätt långa tyglar och efter vi värmt upp lyssnade han hur bra som helst och va riktigt pigg. knacka jag lite med skenkeln flög han iväg i galopp typ;) tror att han tyckte det va rätt kul eftersom vi hade trav och galoppbommar. 

efter typ 40 min så bytte jag och sara hästar så då fick jag alexi. hon kändes sjukt liten. hon va väldigt smal och känslig så det va rätt vingligt från början eftersom jag också är rätt lång. men det gick ändå väldigt bra tyckte jag. kändes dock som att jag inte typ satt på en häst;)

sen bytte vi tillbaka. är väldigt nöjd över lektionen. gick mycket bättre än gången innan. kaktus va en riktig bulldoozer. ville gärna bara galoppera fort och hoppa över bommarna;)



/elvira

lamicell

köpte ett rosa lamicell schabrak av minette igår:) är jätte nöjd!



chaplin tyckte också om det;)

/elvira

Mot surf snart

Slutade 20 över 12 idag, underbart säger jag bara! Egentligen skulle vi ha redovisat vår film om 50-talet idag, men usbminnet och datorn hade ingen lust att samarbeta så 60-talet fick köra före oss.

Om ett tag ska vi fara till surf, vet inte exakt när men runt 4-5 :) ska rida ikväll, taggar :D

/Linnea


små jobbigt

det är lite drygt att gå ut med hundarna nu för dom vill bara gå på snön så dom ska klättra överallt. det går sjukt långsamt.



/elvira

onsdag

idag efter skolan så följde jag med linnea hem för att jobba lite mera på son. det slutade med att jag låg och sov i soffan medans linnea satt och jobbade;)

hade rätt svårt att koppla vart jag va nån stans när jag vakna och att jag hade somnat.



/elvira

Jobbar på med filmen

Sitter och finslipar det sista på våran so-film just nu. Råkade sätta dit en uppspeedad remix av Elvis "Jailhouse Rock" och kan ju säga att det var tur att jag såg det haha! Nu ska det iallafall vara rätt, förhoppningsvis får vi redovisa imorgon. Eller det gör inget om han är borta igen, då slutar vi 2 istället för efter 3 :)


Finaste Nixon ♥

/Linnea

slut på batterier

klockan som hängert på min vägg börjar få slut på batterier så den sackar efter hela tiden. vaknade imorse då klockan stog på fyra. så himla skönt att sova i tre timmar till tänkte jag. två minuter senare ringer min väckarklocka och då va den sju iafall. jag blev ganska besviken!;)

älskar förövrigt att det är ljust så länge och att asfalten är framme!!:D



/elvira

irriterande

har tänkt plocka fram cykeln ett bra tag men hittar inte cykelnyckeln:( det är samma sak varje år! - ''lägger jag den här kommer jag ihåg det''. jo, tjena.


/elvira


Slutade 11 idag

Släpade med mig datorn till skolan imorse helt i onödan, vi hade nämligen ingen so för vår lärare var borta. SURT, vi satt alltså i flera timmar igår och klippte ihop filmen och sen hade vi inte ens redovisning idag. 

En sak som iallafall var bra med att han var borta var att vi fick ju hål på so lektionen, och sen så har jag och elvira honom i media så vi slutade vid 11. Inte dåligt! :) 

Nu ska jag ta och städa lite här. Funderar på att baka något också, vi får se om jag orkar. Typiskt mig, orkar inte baka men älskar att äta det man bakat. Haha!


/Linnea

movie of the 50's

nu är vi äntligen klar med våran 50 tals film!:D jag och linnea har hållit på ett bra tag och gjort det bästa av det vi hade att arbeta med! den blev ju såklart inte så bra som man velat men över förväntan med tanke på hur dåligt vi har jobbat:)

/elvira

Klipper ihop film

Just nu sitter vi hemma hos Elvira och jobbar med våran 50-talsfilm som ska vara klar imorgon. Efter lite trassel med fel filformat och allt det där så är vi förhoppningsvis på rätt väg nu :) Några av filmerna är inte så smickrande, och så ska dom visas upp på storbild imorgon inför klassen, haha.

Vi ligger efter lite med en del inlägg, typ om ridningen och så. Det kommer, håll utkik :)

/Linnea

grattis min kära vän!

jag älskar dej johanna! ♥
/elvira

Godnatt på er

Blev klar med musikgrejen, väldigt skönt faktist. Nu börjar jag dra mig mot sängen, är väldigt trött. Vi hade bad på idrotten idag och vi simmade 18 längder + livräddning. Sen har jag träningsvärk sen tävlingen (vadå otränad......), tror det var för att jag försökte hålla mig kvar i sadeln när kalkonhoppen slog till. 

Jajaja. På fredag ska jag sova hos elvira, blir nog grymt roligt bara vi inte är alltför trötta efter ridningen :P Och på söndag ska jag helgjobba med Evelina, det är hennes första gång så det ska bli roligt :D



/Linnea

Bilder från Pay&Jump








Finaste nixon!! Tack till Emma som fotade :D

/Linnea

Beethoven

Känner att jag älskar mitt liv när jag sitter själv på mitt rum och lyssnar på Månskenssonaten av Beethoven. Haha, nä men jag gör ett skolarbete, vi fick i uppgift på musiken att välja en utav tre låtar och skriva lite hur vi upplever den och så. Inte så farligt men däremot håller jag på att somna till låten. 

Som tur är var jag och mamma på ica och köpte lite småsaker för ett tag sen, bland annat en FRIDA-tidning med fetaste One Direction intervjun. Inte dåligt!! Det väntar när jag är klar.


Saknar sommaren så sjukt mycket. Taggar sommaren 2012, som ska bli minst lika bra.

/Linnea

Kalkon

På Nixons nya sadel är det väldigt långa stigläder, om jag har på det innersta är dom nästan för långa och om jag snurrar dom blir dom för korta. Brukar köra på lite långa och det brukar gå bra, men 80 blev lite för högt för det :P

Kom inte upp tillräckligt ur sadeln så över varje hinder kom sadeln och knuffade fram mig så jag var tvungen att hålla mot på hans hals. Kan ju säga att jag kände mig som en kalkon ungefär, har nog aldrig skämts så mycket även om jag var väldigt glad över att ha blivit felfri! 

Fick höra sen från flera personer att det såg jättebra ut, så förhoppningsvis syntes det inte lika mycket som det kändes! :P Haha asså gud.



/Linnea

Dubbelnolla :D

Igår var det en grymt rolig dag på surf! Ponnyhopptävling först som vi var och tittade på, fotade en massa också, sen hade vi vår egna lilla pay&jump. Fick Nixon och bestämde mig för att testa en 80, för att se om vi klarar en Lätt D. Trodde han skulle dra iväg med mig eftersom han har stått i veckan, men han var faktist någorlunda kontrollerbar. På framhoppningen var han GALET fin, tror han aldrig någonsin varit så fin. 

Inne på banan tyckte han att hindren var superläskiga. Troligtvis har han aldrig sett dom förut så det är inte så konstigt. Runt kom vi, dubbelnolla och är så glad! Han var väldigt tittig och tveksam, men han hoppade ändå när jag bad honom. Gud vilken ponny, han är verkligen bäst. 

Innan hindren stannade han upp lite men sen hoppade han HÖGT över, varför riskera att röra vid något av dom läskiga monsterhindren? :P Han var väldigt pigg, ibland drog han iväg så då ställde jag mig upp i lätt sits för att inte skumpa så mycket. 

Han var underbart fin och jag är så stolt över honom att han hoppade fast än det var så konstiga hinder :D 


En bild från framhoppningen, kommer fler senare! 

/Linnea

Dagen spenderas på surf

Om en timme kommer evelina och hämtar upp mig, sen far vi och elvira till surf och är där resten av dagen. Förutom att tvätta hästar ska vi hjälpa till med banbygget och städa :) 

/Linnea

Ryktrally igår

Igår hade vi ingen ridning, eftersom det är teorivecka :) Istället höll vi i ett ryktrally och det var väldigt roligt, kom faktist en massa barn! Alla var väldigt duktiga och det var svårt att bedöma :P 

Idag ska vi också åka till surf, vi ska göra iordning hästarna lite inför imorrn då det är tävlingdags! :) Vet dock inte vem jag ska ha än, vi ska lotta ponnyer på söndag innan tävlingen. Blir spännande, hoppas på Nixon även om det skulle vara roligt med vem som helst :)



/Linnea

hjälm problem.

va på pegasus med pappa i lördags. kollade på hjälmar (igen) utan nån framgång. alla hjälmar ''ploppar'' av mitt huvud. den enda hjälmen som känns att den passade på mitt huvud är chareles owen/whitaker hjälmen och till den räcker pengarna inte riktigt till..



/elvira

bågskytte

det är ju teorivecka denhär veckan. i måndags va vi på löshoppning och idag testade jag på bågskytte:) det va riktigt roligt men sjukt svårt!



det va emil som va med på julshowen som va där och lärde oss. han visade också på sin häst moa. det är galet hur han kan skjuta så snabbt och smidigt när han rider medans jag inte ens klarar det från marken;)

/elvira

Vossan

När jag och elvira skrittade ut i skogen i måndags red hon lola som sagt, och jag red vossan :) Så fin häst! Det var grymt blåsigt, helt ärligt så höll vi på att blåsa av hästarna, haha. 

/Linnea

Onsdag

Hade nationellt prov idag, i kemi. Förhoppningsvis gick det bra, kändes som det gick över förväntan iallafall och det är ju bra :) 

Ikväll är det tänkt att vi ska till surf, det är uppsuttet bågskytte och så ska vi ta hand om hästarnas hovar och lite sånt. Ska bli kul iallafall!

/Linnea

det smälter!:D

för några dagar sen såg det ut såhär...



...och idag såg det ut såhär:D


/elvira

stress och ångest

stress och ångest är typ det jag är fylld av nu. är så sjukt stressad över allt med skolan och har ångest över att jag inte gjort nått, men vad ska jag liksom göra? har en kemibok på 300-400 sidor men ingen aning om vad jag ska plugga på. 

tre hk-läxor har jag också, spanska ''nationella'', so, MATTE...

blä!

/elvira

uteskritt

jobbade i söndags och det har typ aldrig gått så tungt. vi va igång värkligen hela dan så träningsverk fick jag. efteråt så skrittade jag-vossan, linnea-namibia och sara-donna ut en sväng. tväldigt skönt efter att ha hållit på hela dagen!

igår fick vi också skritta ut en sväng i skogen. jag red lola:)



/elvira

browny

fick rida en jätte söt ponny som hette browny i skellefteå:) han va ganska lik kaktus fast inte lika extremt- inte lika tjock, inte lika seg, inte lika okänslig...

jag kommer inte ihåg vad dom kallade det för men vi red på typ en åtta med olika övergångar. det va en väldigt bra övning för vi va aldrig ute på spåret så man fick träna rakriktning, ställning, böjning, övergångar mm.. hela tiden. sen red vi också lite serpentinbågar och lite runt runt. det gick rätt bra faktist men blir lite besviken på mej själv i efterhand när jag inte tar tag i saker men annars är jag jätte nöjd! det va jätte kul att rida browny, saknar han faktist lite. han va också jätte mysig att hålla på med!!:)



/elvira

skellefteå

vi hade välidgt roligt i skellefteå. vi va ju där på HULK kurs så vi spenderade dagarna på skellefteå ridklubb. det va rätt stort där fast ändå mysigt!:) vi va runt 20 st.

vi hade drygt tre teori lektioner sen hade vi sitsträning, ridning och lekar. där i mellan hade vi också fritid och massa fika och så.

sitsträningen på lina va väldigt rolig tyckte jag. fick rida en häst som hette wambo. han va rätt stor men jätte härlig att sitta på ändå:)

wambo bild

vi lekte också en massa roliga lekar, tex den klassiska gymkana leken med äpple i hink och sockerbit i mjöl:) vi körde också skottkärre rejs och stafett med ihopbundna ben;)

på kvällen hade vi också väldigt roligt med bla daggmask rejs och bröllopsnatten:)

vackert.

hade somsagt väldigt roligt, skulle absolut göra om det igen!:D

/elvira

sportlovet

har inte gjort specielt mkt på sportlovet. varit med kompisar, vart på surf, åkt slalom och varit i skelefteå. det är typ det jag gjort:)




/elvira

fllex2

förra fredagen:

vi hoppade bana och det gick faktist ganska bra:) kommer inte ihåg så mkt men hade lite problem att följa med i sprången och så hade jag lite problem med stigbyglarna. men jag är nöjd!:)



i fredags:


vi hade markarbete och jag va JÄTTE TRÖTT efter bussresan, vaknat tidigt - uppe sent, dagarna i skelefteå, över allt typ. red värkligen uruselt och då gick det såklart jätte dåligt!
vi red en bana med bommar på bågar, studs, vanliga travbommar och så på vissa ställen släppte vi stigbyglarna och på vissa skulle vi ta dom. det va en bra och rolig övning men jag va som sagt för trött.


/elvira

Tävling

Vet inte om vi berättat nåt om det men på söndag (alltså precis om en vecka) är det tävlingsdags :) Ska vara med i en pay&jump som är till för hoppgrupperna, vet inte vem jag ska rida eller vilken höjd det blir. Rebecka ska bestämma det så det blir spännande att se om jag får nixon eller någon annan :P 

Det är direkt efter ponnyhoppningen så jag antar att vi har samma bana :) Det ska bli grymt roligt och den här gången satsar jag på att komma ihåg banan iallafall :P

/Linnea

Nixon


I fredags hade vi markarbete med fokus på sitsen. Vi red en övning med bommar på serpentiner, studs och en lång rad med bommar. Vi red både med och utan stigbyglar, kan ju inte direkt säga att det gick speciellt bra. Han var väldigt fin när vi fick till det men det var svårt utan stigbyglar och han blev stressad när dom rörde vid hans mage. 

Han var iallafall fin, väldigt taggad och i början gick det lite för fort men sen gick det bättre. Fina ponny ♥

/Linnea

Söndag

Än har jag inte gjort någon nytta idag, ska städa, plugga, baka och fixa allt till imorgon. Vi åker till surf och är där hela dagen, blir en perfekt avslutning på sportlovet :) Ska iallafall ta och städa rummet nu, det har aldrig varit så här stökigt. Har inte packat upp väskorna från Skellefteå än, så jag tar mig knappt in i mitt rum. Inte bra :P

/Linnea

Kommer inte på någon passande rubrik

Måste också passa på att säga att jag aldrig någonsin tidigare varit med om ett smidigare insläpp när jag varit själv att ta emot hästarna! :D :P Lyckades få alla till sin egen plats förutom Orlic som gick ut ur sin spilta igen :P



/Linnea

TRÖTT med stora bokstäver

Igår när jag red La Vena fick jag verkligen jobba då vi red dressyr och jag kan ärligt säga att jag inte har ridit "riktig" dressyr på länge. Hon blev ganska stark i traven och galoppen mot slutet, så jag var ju lagomt trött sen. Och sen på kvällen hoppade jag Nixon som troligtvis inte gått något innan och var taggad till tusen. 

Man kan säga att jag var ganska stel och trött imorse när jag vaknade, och så hade jag jobbdag idag på surf så nu är jag praktist taget död :P 



/Linnea

Sitsträning och ridning

Första dagen, alltså i torsdags hade vi sitsträning i Skellefteå. Vi delade på två hästar vid namn Felix och Wambo, jag fick rida Felix. Vi red fem minuter var och tränade helt enkelt på sitsen. Hästarna longerades och vi hade inga tyglar, så vi övade också balansen genom att sträcka armarna åt olika håll. Framåt, uppåt, utåt, i midjan, bakåt. 

Felix.

Och andra dagen fick vi rida, vi red ungefär en halvtimme skulle jag tro. Då fick jag rida en häst som heter La Vena, gryyym häst med mycket spring i benen. Det var väldigt roligt att rida henne och det gick ganska bra med tanke på att jag inte ridit henne förut och dessutom inte är van vid att rida stora hästar :) 

La Vena.

Bilderna är tagna från Skellefteå RKs hemsida.

/Linnea

Bilder

Måste bara börja med att säga att vi hade dom bästa platserna någonsin på bussresorna, längst upp och längst fram på en dubbeldäckare båda vägarna! :D








/Linnea

Hemma från HULK

Igår kom vi hem från Skellefteå, det var grymt roligt där uppe. Kul att se en annan ridklubb, hur den är och hur dom gör där, och samtidigt ha roligt och träffa nya kompisar :) Vi hade teori om olika saker, typ ledarskap och moral och sånt, sitsträning, olika aktiviteter och ridning. 

Det var väldigt roligt, fast det kändes väldigt skönt att komma hem till surf sen, man känner verkligen att det är där vi hör hemma och att surf är perfekt typ :) 

/Linnea

HULK kurs

Har nyss varit med elvira på ica och handlat till imorrn. Bussresa i två timmar och sen blir det HULK-kurs i Skellefteå för min, elviras, ebbas och jessicas del :) Det ska nog bli väldigt roligt, vet inte så mycket vad det är men vi lär ju få se. HULK står för Häst och UngdomsLedarKurs :) Det är i Skellefteå och vi kommer tillbaka på fredag, förhoppningsvis lagom till ridningen. 

Sen har jag också gått förbi evelina och hämtat mina ridstövlar och min hjälm. Har faktist börjat packa :) Rätt tidigt för att vara mig. Beslöt mig för att jag faktist inte kommer hinna imorrn, bussen går kvart i 7 :P

/Linnea

Hemma

Vet faktist inte om jag skrev det någon gång men i helgen har jag varit i fjällen, kom hem igår. Har varit superhärligt och vi har haft JÄTTEfint väder! Har en massa bilder så jag lägger upp dom om ett tag.

Idag blir det att bara vara hemma, är inte dåligt trött om man säger så. Har ett ton med skolarbete som ska göras också..

/Linnea

Kul

Idag när jag gick hem från skolan tog det 20 minuter längre än det brukar göra. Converse, stor dunjacka is och blåsigt väder är ingen bra kombination. Min jacka fungerade lite som ett segel så jag gled på isen hela vägen. Hahah, även om det tog lång tid så var det grymt roligt :P


/Linnea

dagens ridning...

ridningen idag gick löjligt dåligt! vi red lite serpentiner och på volterna och så med avdelningsridning. det ända jag kan säga är att det gick riktigt, riktigt dåligt!

red kaktus:)
/elvira

RSS 2.0