Sjuk


Japp jag är sjuk. :/
Vaknade imorse med världens huvudvärk, var helt snurrig och mådde illa. Som tur är har illamåendet försvunnit men jag har fortfarande ont i huvudet och är snurrig :( Så ingen skola idag för mig då. Har tråkigt. Varför ska jag bli sjuk just nu?

Aja ska stänga av datorn nu och lägga mig i soffan. Måste försöka sova, var ju lagomt trött imorse också! Säkert därför jag är sjuk.

vätar och väntar..

sitter och väntar på att linnea ska ringa upp men hon verkar ha glömt bort det för jag ringde för typ 20 minuter sen;)

Smarta tjejer

En liten konversation mellan mig (Linnea) och Elvira imorse vid 6 tiden...

*Jag vaknar av att Elvira snarkar*
*Jag knuffar på henne för att hon ska sluta*
*Elvira vaknar tvärt*
Elvira: Ska vi göra sprattelgubben?
Linnea: Eh, va?
Elvira: Ska vi göra sprattelgubben?
Linnea: Va?
Elvira: Nej, jag menar hänga gubben! Ska vi köra hänga gubben?
Linnea: Vad pratar du om?
Elvira: Men vad ska vi göra då?
Linnea: Va? Jag väckte dig för att du snarkar?
Elvira: Jag snarkar inte!!! Det är dom!
*Hon pekar mot Linda och dom*
Elvira: Jag snarkar inte, jag är ju vaken!

Haha smart hon är, hon trodde att hon inte hade sovit :P Jag bah eh jaha?


Duschat och ska packa

Har nyss tagit en lång dusch, och snart kommer mamma och pappa hem med maten! :) Thaimat, det godaste som finns kan jag lova! :D Ska klä på mig och packa lite kläder och tandborste och så, sen vid kvart i 6 bär det av mot Linda! :D Kameran är fulladdat och minneskortet rensat så det blir nog mycket bilder. :)

Aja, ska skynda mig så jag är typ klar när maten kommer. :)


Photo by Elvira ;)

Fattar inte...

Fattar inte hur Elvira kan vara stressad? :P
Det är ju 3 och en halv timmar kvar? ^^

Före/Efter

FÖRE:

Äcklig urblekt färg. Typ grön/smutsbrun/grå/röd.

EFTER:

Fin chokladbrun färg. :)

stressad?

har gjort klart kortet nu:)
nu måste jag gtöra en power städning sen ska jag hinna durcha och packa också!;)

Cuuute

Hahha, hittade en urgullig pyamas som jag ska ha ikväll hos Linda :D

Lördaaag

Sov inte så mycket inatt så lär ju vara TRÖTT ikväll :P Eller jag somnade faktist i soffan igår, somnade 7 och vaknade upp till parlamentet, jag bah jaha...? :P Joline ringde mig igår också. Sööötunge! Hon bah "aaa?" "aaaa!" haha! ♥

Ska börja göra mig iordning för kvällen, ska bli kul som bara den! :D Ska se bara så jag hittar nån pyamas :]


Mina finfina rosetter! :P
Den röda fick jag när vi kom 2a i ett ryktrally, jag och Elvira hade Tilda.
Den vita fick jag på sörgården 2009 :P Min första "tävling"! En hopptävling.
Och den gula fick jag i somras på Sörgården när jag och Videvind kom på 3e plats av 14 st i en hopp"tävling"! :)

Färgat håret

Har ingen bild än men ungefär såhär ser det ut:

Blev asnöjd! :)
Håret luktar så gott när det är nyfärgat :]

idag

hej:) idag har jag vart med linnea och frida, vi har köpt present till linda och jag och frida färgade linneas hår. fast jag vågade inte och då ville inte frida göra det själv så linneas mamma fick spruta på färgen och vi skölja ur och det sen:P men det vart bra iafall!
jag vill också färga håret. vill ha det ljusare och framför allt samma färg, inte typ brunt först sen oranget och sen blont. frissan tyckte jag skulle vänta och jag vågar inte chansa ifall det skulle bli som en ristrassel i mitt hår!;)

Vill ha!


Typ: D  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2005  
En vältecknad skäckvalack med fyra vita ben, född 2005 e.Power Boy, 147 cm.

En ponny med det där lilla extra. Enorm utrstrålning och tre mycket bra gångerter! Kommer gå riktigt långt på dressyrbanorna med rätt matchning. Idag utbildad till LA. Utbildas idag av vuxen ryttare.

Placerade sig i "topp 10" både som 3- och 4-åring. Som 3-åring visades han med poängen 888998=50p.

Mycket fina lovord både från domare, veterinär och övriga som har sett honom.
 
www.gullbacken.dinstudio.se
 
Pris   165 000 kr

UPDATE: Hahaha ooooojj, såg inte priset!:O

Fin!


Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2002  
Belgiskt sto f. 2002 146,5 cm

Trevligt sto som har en positiv inställning till arbete. Hoppar 1 m banor med en bra teknik och bjudning, kapacitet för större klasser.
Snäll att rida ut på både själv och med kompisar.
Lätt att sko, klippa, lasta
 
 
 
Pris  45 000 kr

Kaktus


Fick lilla Kaktus igår! :)
Blev en liten omställning från Hebel till Kaktus men det funkade. :P Han var grymt seg och jag red som en kratta igen, så det var ingen bra kombination! Vi hade galoppfattningar och han var söt, för han drog iväg i fattningen sen bröt han av igen efter några språng sen sket han i vad jag gjorde :P Gick ju inte så jättebra men Mia sa att jag skulle vara nöjd ändå, Kaktus är ju Kaktus.

Elvira, kan säga att du gör ett bra jobb som orkar få han galoppera så mycket :]

:D

Taggar imorrn när vi ska till Linda! :D
Tar med mig kameran så det blir mycket bilder sen :) Ikväll ska jag bestämma mig för vilka kläder jag ska ha på mig och så, det är ju pyamastema så vi får se vad det blir ;)

Just nu är jag med Elvira och Frida, vi sitter och "pysslar" med papper, tejp och snöre. Mer säger jag inte utan ni får se sen!


Fredag

Sitter och väntar på att mamma ska ringa upp, sen ska jag ringa elvira. :) vi ska på stan och köpa present till linda. :P skönt med fredag och ännu skönare att vi är lediga idag! :D igår var jag ju på temasteg och var okej. Såg på film och fikade, fick två steg för det :)

torsdagkväll

galet skönt att va lediga imorn!:D ska va med frida och linnea. nu ska jag gå upp och ge hundarna sitt kvällsfika som är en skål fil var:)



hästbyten


typ alla fick byta hästar idag denhär otroligt söta fritz fick jag idag;)
det var kul, hade inte ridit han på två år tror jag. han var ju jätte duktig! jag red dock inte så bra, lite halvdant eller vad man ska säga, gjorde jag en sak bra gjorde jag en annan dålig eller slarvig. vi skulle vända rätt upp mot spegeln och sen ta antingen höger eller vänster och galoppera tillbaks på långsidan:) men det gick ändå okej, tycker att det blir för kul när jag rider ibland så jag glömmer bort lite då och då vad jag ska göra:)

Äntligen!

Äntligen är det torsdag och snart ska jag dra mig mot surf för att rida! :D


nä, inte idag heller

orkar inte städa rummet idag heller:P får göra det imorn, nu ska jag snart gå upp och göra matte läxan sen durcha:)

ska nog leka kurragömma eller nått med hundarna sen, måste typ börja gå ut och springa med dom men efter typ ett kvarter lägger dom sej ner:P nää men chaplin är nåååååågooooot rund om magen nu;) typ som jag...

The libyan movie

Hahahah taggar imorrn när vi får visa upp "dom fem fakta monstrena - the libyan movie" för resten av klassen! :D Tidernas bästa faktafilm var det ja ;) Hahahha vi får se om jag kanske filmar nåt från den och lägger upp, men vi får se om jag hinner! :)

Elvira, jag har skrivit ner en massa av det som står på VK och Aftonbladet, allt det där som händer i Libyen du vet på ett papper, så får vi väl se om vi hinner lägga in nån bild i powerpointen så kan man läsa från lappen :P


The libyan flag. Hahah!

Konfagrejs och så

Ligger lite efter med temastegen...
Var ju sjuk förra temastegsfestivalen så dom andra har minst 5 steg mer än mig :P Jag har 2 för jag, Elvira och Frida for ju i december och pyntade pepparkakor och pepparkakshus! Det var kul :) Men jag måste göra 3 till innan nästa temastegsfestival, så jag har anmält mig till 2. Ett imorgon, man ska se på film x) Man får 2 för det så det är värt. Sen ska jag baka bullar på tisdag :P Det får man 1 för. Så då har jag 5 = bara 5 kvar då = temastegsfestivalen = KLAR! :D Då har jag 10/10!




Sen ligger jag även lite efter med gudstjänsterna :P Vi måste gå på 10 såna också. Har gått på 5 :P Inte överdrivet lite men är SJUUUKT LESS! :O Ska verkligen njuta när jag är klar!

Taggad på ridning

Taggar imorrn! :)
Skulle vara kul att rida Hebel igen men det skulle ändå vara kul att få byta hästar. :P Vill helst ha Nixon, Manne eller Edd då. :) Och hoppas vi får göra nåt roligt! Som galoppfattningar eller så. :P Heheh.


ponnyakuten

skönt med ännu en tidig skoldag idag! idag ska jag försöka städa rummet och jag måste göra matteläxan. imorn är sista skoldagen för veckan:D och så är det ridning:) hoppas på kaktus och sen nästa vecka har vi teori och då skulle jag kunna byta efteråt men måste inte:P

Sötis


Har min urgulliga lilla kusin på bakgrunsbilden på mobilen ♥


Elvira:

SVARA PÅ SMS :P

juste;)


det kom för typ en månad sen:P

:D

Längtar till sportlovet... älskar att åka bil till fjällen :] Först mellan hem och lycksele känns det drygt, sen mellan lycksele och storuman känns det bättre, mellan storuman och stugan känns det roligt och sen när man ser stugan på andra sidan sjön blir man så glad :D Då har man åkt bil i 4 timmar och sen kommer man äntligen fram! :)

Kommer kännas tråkigt i år eftersom jag har godisförbud, så jag får inte äta mina älskade lakritskulor :( Äter alltid dom när vi åker till fjällen. Aja får väl köpa salta pinnar eller så... sen är det bra för pappa har köpt nån omvandlargrej som gör att man kan ladda datorn i bilen :D Så då kan man ju se på solsidan eller 2 and a half men till exempel :D


Som elvira skrev...


Bild från google...

Ja som Elvira skrev var det teater på skolan idag :P En grupp som hette ung utan pung spelade upp "chilla eller tjalla" för oss :P Elvira satt och dögarvade åt tanterna på bilden, dom var ganska roliga tycker jag med :] Men ingen kan skratta som Elvira HAHAHA! :P

Hah första låten satt jag och Viktor och försökte höra vad dom sjöng, dom enda orden vi hörde var "skola" "coola" och "gorilla" :P Vet inte om dom sjöng gorilla eller går illa :]

TAGGAR TORSDAG!!!:D

so redovisning
ridning
ledig dan efter (fredagen)
lördag sova över hos linda!:D taggat pyamasparty!:P

''chilla eller tjalla''?

chilla eller tjalla eller nått sånt hette teater som vi såg idag. den var jätte bra och rolig, jag och linda fick ett och annat skrattanfall och linnea låtsades som att hon inte kännde mej:P ganska kul skoldag! :D


Hehe







JUST HORSES LÄS & KOMMENTERA ♥

Hehe hade lite tråkigt för nån vecka sen :] :P

söndag till måndag:)

i söndags så var jag i stallet med ebba jessica och evelina, linnea kunde inte följa.
för typ första gången sen innan snön kom så var kaktus inte i höhuset med huvudet hela tiden utan kom fram till grinden:D

sen igår så hade jag teori, efter lektionen stog jag och gosade med kakke och han var super mysig!♥ 




sötponnyn!<3

Älska mig


Kan rekommendera den här filmen staaaaarkt! Brukar aldrig gråta till filmer men nu gjorde jag det hela tiden i slutet, alltså grymt sorglig och hemsk film, men ändå bra. SE DEN!

Update: HÄR kan ni se hela filmen på youtube, utan att ladda hem nåt eller så! :) Klicka bara på del 2 när del 1 är slut och på del 3 när del 2 är slut osv. :)



Jag älskar dig ♥
Underbara häst, världens snällaste och finaste!

Så söt!


Typ: A  -  Inriktning: Övrigt  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2010  
Namn: Nessie  
Lilla Nessie letar efter nytt hem. Hon är född i maj 2010 och är alltså ca 9 månader nu. Nessie är röd leopard tigrerad och ca 70 cm just nu. Hon är supermysig. Mamma letar också nytt hem och finns i annan annons. Säljes gärna tillsammans. Pappa till Nessie är Limelights Sabre. Reg.papper inskickade till International Miniature Horse and Ponny society LTD.
Pris 12 000 kr
 
Sällskap
 
Pris  12 000 kr

Avundsjuk

Är ju smått avundsjuk på Elvira som är i stallet medan jag sitter här hemma och pluggar matte! :( Och imorgon kan jag inte följa med heller för jag har en massa franska och engelska glosor till tisdag och dessutom har Elvira teori... :( Så nästa gång jag är i stallet blir på torsdag! En evighet kvar.


Tidsfördriv

Nästan alla hästar jag ridit:

1. Tilda
2. Hebel
3. Faruk
4. Snoopy
5. Loke
6. Fritz
7. Kaktus
8. Gipsy
9. Princess
10. Mirando
11. Polapir
12. Orlic
13. Ryza
14. Cornelia
15. Nixon
16. Star
17. Nös
18. Stjärna
19. Apollo
20. Elja
21. Hrimur
22. Dufva
23. Harka
24. Ullika
25. Butterfly
26. Videvind
27. Skrutten
28. Zack
29. Oliver
30. Zamigo
31. Diana
32. Silver star
33. Pan apple
34. Vicky
35. Casper
36. Dixon
37. Valentino
38. Fjalar
39. Sudden

Konfamöte

Nu har jag precis gjort mig klar för att åka till kyrkan. Kul. Vi har konfamöte mellan 11 och 3 ju, inte kul :( Vi får se hur det blir ikväll, om vi åker till surf eller inte. Jag och Elvira ska smsa varann under dagen så vi får helt enkelt se! :) Skulle ju hinna, jag menar mötet slutar ju senast 3 och första ridlektionen börjar kvart över 4? :)


finhäst!



hittade domhär bilderna på silver, dom är tagna typ 2 dagar efter han kom till victoria och då var han som en helt annan häst♥

bite me

sitter och ser på melodifestivalen nu och målar naglarna. lat pappa som ringer för att jag ska komma ner när jag bara är en våning ifrån:)

vet inte hur det blir med surf imorn eftersom linnea har konfamöte men det skulle va kul att kunna fara eftersom dom har hoppning imorn så hoppas det löser sej;)


Ridningen

Hoppas vi får nya hästar på torsdag! :) Skulle vara kul att rida Hebel mer men vill rida Nixon igen :D Och testa Manne och Edd! :) Och hoppas vi får göra nåt roligt :P Längtar!

I valackhagen










Hahahah


Hahahha kolla mannes ben :O :D

Alexi




Snygg... :P

Hebel





Crazy Kate




Ååååh

Kom på att jag har konfamöte imorgon :( Mellan 11 och 3. Vet inte om jag hinner följa med till surf då men vi får se. Borde ju hinna men det blir stressigt!


Ska ladda upp lite nya bilder på hästarna nu. :)

flippa ut!

tjenixen;)
idag så jobbade jag och linnea i typ tre timmar med att klippa ihop libyenfilmen och sen när vi skulle spara den laggade hela datorn upp sej:S vi vart ju SMÅTT irriterad men efter typ 10 min funkade det:P vi missade lunchen så efter idrotten sprang linnea och köpte baguetter på ok och det var GANSKA gott!


Friluftsdagen





Vi fick leda runt Fabian lite eftersom han har varit sjuk.


Ryza hade trampat sig i hagen så det såg ut som hon hade ett STORT köttsår på höger fram. Men sen spolade Julia av henne och det var inte så stort :)


Och lilla Mon Cherie hade ont i magen så vi fick leda runt henne med :) Hon mådde mycket bättre sen.

Vi hade en superrolig friluftsdag :D hann inte ta så jättemkt bilder för vi gjorde så mycket, sen var det väldigt kallt också :P

Heeeeeeelg

Skönt med helg :D
Fast har absolut 0 blogglust och har hur tråkigt som helst, får se hur jag löser det... aja som sagt skönt med helg iallafall :D

Elvira, jag kom på att nästa helg när vi ska sova hos Linda är det ju hippotävlingarna. Hur ska vi göra? :P Ska vi skippa tävlingarna eller se om vi hinner?

super snabbt!


lektionen idag gick GALET fort! när vi skrittade av dom trodde jag att vi viloskrittade för att vi sen skulle börja med nån bana eller nått:P
jag hade iallafall tur och fick favvoponnyn kaktus igen! vi hade massor av övergångar med evelina för mia var sjuk, sen fick vi också rida så många serpentinbågav vi kunde mot medellinjen och jag fick rekordet med 15 st;) det gick ganska bra idag:)

kackebacke


friluftsdag igår, super roligt, härligt och jätte mysigt!:)
när erica delade ut hästar fick jag välja mellan sarkof och kaktus. även om det skulle vart kul att testa sarkof kunde jag inte hålla mej borta från kaktus;) det var jätte kul men gick INGE bra alls. första galopperna när vi skulle gallopera ikapp gick bra men sen i grupp fanns ingen bra plats och det vart avbrott hela tiden och kunde inte heller galoppera mycket på volt i mitten för det kom in folk hela tiden för vi var så många men kaktus var super pigg:P behövde typ inte använda spöt en enda gång;)

Inga läxor

Ååh är glad!
Inge läxor eller prov mer den här veckan! :D Sen är det bara franska och engelska glosor till tisdag/onsdag och matteprov vecka 9. Känns ganska lugnt! :) Så det blir en pluggfri kväll nu och imorgon, sen ska jag plugga lite i helgen istället. :)


Hebel


Red Hebel idag. :) Han var PIGG! Vi hade Evelina för Mia var sjuk.
Vi hade mycket övergångar hela tiden. "skritt, mellantrav sitt ner, ökad trav rid lätt, ner till samlad skritt..." lät det hela tiden :P Mycket att tänka på! Det gick inte så bra. :P Red som en kratta! Hörde knappt hälften av vad hon sa för jag hade fullt upp med piggponnyn. Sen fick vi galoppera på en långsida också och han blev väldigt stark men det blev bra fattningar ändå! :) Det var typ det som gick bäst. Lektionen gick vääääldigt fort! Trodde vi var klara med uppvärmningen när vi saktade av och gav dom långa tyglar :P Tror vi red väldigt länge igår isf!

Grattis!







Grattis till älskade Linda som fyller 15 år idag! :D♥

Nixon!


Erica delade ut hästar åt oss och när hon kom till mig tittade hon på mig och sa "Linnea du får... Nixon"! Jag bah yeeees! :D Var 90% säker på att jag skulle få en storhäst så blev glad och förvånad :D
Det märktes ganska väl att han är rätt ung, han var lite vinglig och ibland fattade han inte vad han skulle göra. Men han var väldigt duktig! :) Och pigg. Och stark x)
Vi fick rida lite självständigt men Tina bestämde i vilken gångart och i vilket varv men sen fick vi göra volter, serpentinbågar, skänkelvikning, öppna, sluta osv om vi ville :) Sen fick vi galoppera också, först skulle vi galoppera ikapp kön (dom andra skrittade) och det gick bara bra! Jättefin galopp i höger varv, men i vänster blev den lite stel och ryckig :P Sen fick vi galoppera i grupp i båda varven och då blev han stark. :] Han lyssnade inte riktigt från början men sen fick vi ställa oss upp i lätt sits och då gick det bättre när jag ptroooade honom. :P

Jättekul att testa en ny häst :D Vill rida honom imorgon ♥

/Linnea

Idag

Kom nyss hem :) Har haft väldigt roligt :D Vi fick rida också. Skriver om det sen :) Vi har hunnit med ganska mycket, men jag lägger ut bilder sen (:

Taggad på det ja osv

Och så taggar vi att väckarklockan ringer om 7 timmar och 40 minuter! :P

Snaaaaart

Nu har jag gjort allt utom att plugga x) Aja kunde vart värre! Gjorde lite matte när jag kom hem och HKn är inte så svår heller, gör det imorrn istället :D Tagggarrr nuuuu! :D Haha kommer ha med mig en massa väskor/påsar imorrn! En påse till maten, en till ridgrejerna, kameraväskan och ridvästen i en hand! :P Visste inte om jag skulle orka ta med mig västen men känns dumt att chansa :P Kanske får Lilleman eller Sarkof eller nån? :P Ganska högt att falla ^^

Ska börja dra mig mot sängen nu så jag inte är allt för trött... lär ju vara som en zombie ändå :P


Hihhiih suuur Ryza :P

jag försöker



från början skulle vi bara känna vägen, endå efteråt så missbedömde jag väldigt mkt så det vart knäppt:P kamerans batteri tog slut men det sista försök till skenkelvikning som fångades på film tyckte jag nog såg bäst ut så det kanske började gå bättre i slutet;)

super taggad!!!:D

jag är mega taggad på imorgon!;D vill värkligen att alla ska hålla sej friska så ingen missar friluftsdagen!

måste plocka fram kläderna och ladda kameran, känns så himla härligt!! inte gå upp för att gå till skolan utan stallet!:D


To do tonight

Plugga matte
Plugga HK
Lägga fram ridgrejerna
Hämta in stallkläderna och lägga fram dom

Fixa iordning maten
Ställa alarmet
Städa rummet

Ladda kameran
Rensa kameran

Har lite kvar å göra men det går nog fort! :) Sen måste jag plugga lite HK och kanske matte om jag hinner. Måste lägga fram alla kläder också så jag slipper springa runt och leta allt imorgon! ;) Har ställt alarmet på 05.15 också... ska inte kliva upp då utan ska ligga och vakna till i sängen till typ kvart i 6, då kliver jag upp. Elvira kommer och hämtar upp mig vid 7 och då måste jag vara klar! :P


hebel


denhär sötisen fick jag rida igår:)
tina flyttade galopparbetet till gången efter teorin som vi har nästa vecka, istället fick vi ha skänkelvikningar och lite galopp och det gick väl hyfsat med tanke på att jag knappt gjort skänkelvikningar förr:P det var jätte kul iallafall!:D

Bilderna är uppe!

Kolla på bildbestall! :)

Bilderna kommer

Bilderna från hopptävlingen på surf håller jag på att ladda in på datorn nu! :) Vet redan några som vill ha bilder så lägger upp dom på bildbeställ. :) Om någon vill ha bilder så säg bara till!

Imorgon

Det blir surf imorrn iallafall! :D Vi fick för våra lärare så det blev perfeekt! Inge skola imorrn då ;D Bara stallet! Måste fixa allt ikväll för vi ska åka 7 imorgon, på morgonen asså! Måste gå upp typ 5? :O Hur ska jag orka det?

Aja kul ska det bli iallafall! :D


på skolan

sitter i skolan nu, har media. ska klippa ihop våran libyen film som kommer bli såååååå ''bra'':P kommer kanske en film på min tackling på linnea;)


älsklingspojken!:)

För kallt

Vi har lite problem med friluftsdagen, tydligen var den flyttad för det var för kallt... Men vi ska övertala våra lärare att vi får fara ändå ;) hoppas hoppas hoppas! Ganska surt annars? Vi har ju taggat den här dagen... :(

Hemma

Kom hem för typ en timme sen, vi har varit i 11 timmar på surf :P har en massa bilder från hopptävlingen men vet inte när jag hinner lägga upp dom :) fotade alla. Sen stannade vi i cafeterian och satt i soffan. Vi fotade även hästarna ute så bilder kommer på det också! :)

Vaken

Pappa väckte mig typ nyss :P trööött! Men det ska bli kul idag :D kameran är fulladdad och minneskortet är tomt, så nu ska det fotas! :D

Godnatt

Ska börja dra mig mot sängen nu... alla gäster har åkt hem och jag är TRÖTT. :P Vi har haft kul! Vi såg på någon konstig film, minns inte vad den hette ;] Men den handlade om typ en gubbe i thailand som skulle hjälpa några som blivit kidnappade av soldater i burma. Dom "onda" soldaterna, alltså burma soldaterna, var helt störda. Dom var helt förjävliga mot alla, dom dödade barn! Barn! Fyfan vad jag blev sur! Barn liksom! Man dödar inte barn! Annars var filmen rätt bra.

Måste lägga mig nu, ska upp 7 imorgon ;)


söndag imorn

har vart med johanna idag, först va vi på stan sen hemma hos henne. överdrivet sämst att tävlingarna är samtidigt men LYCKA TILL JOHANNA!!!!!<3

måste ringa till linnea och kolla hur det blir med skjutsen sen måste jag durcha, laga byxorna igen (dom sprack när jag tjafsade lite med kaktus:P), måla naglarna, fixa med lite läxor:( och kolla så jag har nån mat att ta med imorn;)

 


älsklingsponnyn!♥


hoppade med kaktus i torsdags:) UNDERBARA HÄST!!!♥

gick inte super bra men okej;)


Hopptävling på surf


Åh längtar till imorgon :)
Det är banbygge klockan 8 och tävlingen börjar 9 så vi åker runt halv 9 :)

Helgen

Vaknade för ett tag sen av att mamma väckte mig... tack mamma! :P Fick VÄRLDENS senadrag i vaden igår just innan jag skulle somna, det var INTE skönt! Var typ en millimeter från att skrika rätt ut.

Aja ikväll kommer det en massa gäster hit och ska äta middag här och äta tårta osv, mamma fyller ju år på måndag så hon ska ha "fest" :) Mycket trevligt folk som kommer!

Och sen imorgon ska vi till surf och stanna där HELA dagen :D

Taggaaar

Taggar verkligen söndag nu! :) Ska bli såå kul att fota igen. Vet inte varför jag tycker det är så kul men det är verkligen roligt :P Särskilt om man får bra bilder. (: Ska tagga upp lite imorgon också.

Vad tycker ni?

Frågestund?
Videoinlägg?
Mer bilder?

Vad tycker ni? (:

Vägen till surf




Längtar till på söndag!
Elvira, säg till när du vet om du vill stanna :D

Perfekt


Typ: Islandshästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2003  
Namn: Ari från Jordala  
Med stor sorg är Ari nu till salu. En, utan att överdriva, FANTASTISK häst som passar de flesta ryttare med sin oanade kapacitet.
Ari är ärlig och optimistisk, löshoppar med glädje 100 cm. Du kan rida honom barbacka, utan träns och känna dig trygg som i mammas famn;)
Traven är klockren, galoppen likaså. Tölten är MYCKET bra och kan bli helt makalös med rätt förutsättningar.Ju äldre Ari blir desto bättre är han.
Med sina ståtliga >1,50 i mankhöjd blir han en islandshäst som passar även de längre ryttarna. Mycket snäll och tillgiven mot barn, öht en ödmjuk och bra häst i alla lägen.
Mycket bra hovar och garanterat eksemfri. Trivs på lösdrift.
Har ingen brådska att bli av med honom och kan därför vänta på rätt köpare då han verkligen är värd sitt pris.
Töltar, öppna/sluta utan problem i skritt och trav. Även passen finns i gömmorna;)
ALLTID villig att lära sig nya saker. Orädd i alla miljöer.
Ej tävlad med men skulle säkert gilla det.
Smsa endast vid SERIÖST intresse så ringer jag upp.
Mejla inte då jag sällan läser mina mail:/
Ari är till salu pga flytt och livstilsförändring. Regelbundet riden och mycket väl omskött av medryttare men ett ständigt "dåligt samvete":(

Väl mött:)
//Lisa
 
 
 
Pris  70 000 kr

Åååh vill ha! Har alltid sagt att om jag ska köpa en islandshäst så vill jag helst att den gillar att hoppa och är någorlunda duktig på det :) Visst alla hästar kan hoppa men det är inte så jättevanligt att man kommer med en islandshäst på en hopptävling? :) Men dom är fiiina hästar! ♥

Gamla bilder



Hittade lite halvgamla bilder sen förrförra hoppningen, i augusti typ! :)

Hebelhoppning


Fick hebel idag! :)
Det var sjuuukt kul! Fast vi fick inte göra så mycket men det var ändå en utmaning med lilla krutpaketet :D Vi skulle travhoppa ett hinder, sen typ 15 meter bort skulle vi travhoppa ett annat hinder, så vi skulle hålla hästarna så raka som möjligt och samtidigt inte galoppera. Det gick faktiskt bra! ;) Blev bara tvungen att göra en volt så vi inte skulle komma i galopp på andra hindret men sen blev det bara nåt galoppsprång innan han bröt av. Så vi travhoppade så några gånger, sen sista gången fick vi bestämma själva om vi skulle galoppera eller trava mellan hindren, bara det var vi som bestämde och inte hästen. Valde galopp och det gick super! :) Sen travade vi av dom och sen slutade vi :P Kändes som vi red i typ 20 minuter men vi gick tillochmed över tiden :P

TAGGAR nästa hoppning!! :D


Cupcakesarna











Cuppcakes

Sitter här med linnea nu. Vi har bakat mini cuppkakes och dom vart supernsnygga! Först skullenvi bara smaka en men sen slutade det med att vi tryckt i oss tre st och smet och choklad sen låg vi och tryckte i oss salta kex för vi blev översötade;) TAGGAR!!!! ...Hoppning nu snart, hoppas hoppas HOPPAS på kaktus!:)

Cupcakes

Vi slutade 9.50 idag så vi gick direkt hem till mig (Linnea) :) Vi har bakat cupcakes för ett tag sen. SJUKT goda blev dom! :) Vi dekorerade 15 var. Bilder kommer sen :D

Sen ikvääääll är det hooooppniing!! :D Med Hebel troligtvis! Fast det skulle ändå vara kul att testa Edd, Manne eller Nixon! :)


ÄNTLIGEN!:D

woho! fick tummen nogorlunda ur arslet idag:P har gjort matteläxan och hk gånger två och fyllt i friluftsdag grejen och prao pappret;)

imorn är det kortkort skoldag och hoppning med förhoppningsvis kaktus:) ska också va med linnea på dan innan vi far till surf och då ska vi nog fixa lite videos. nu ska jag gå och ta min pluggbelöning och se på tv;)

 


Hosta

Har fått nån sjuk hosta nu också. Går runt och hostar hela tiden, min hals är typ helt sönderrispad. :( inte kul. Hostmedecin hjälper inte. Men aja längtar till imorgon iallafall! :D hoppning med förhoppningsvis hebel! Och vi har bara skola till 9.45! Skööönt eller vaad? :D :D och sen på lördag ska mamma ha 40årsfest :) massa roliga gäster! Och sen på söndag är det hopptävling på surf :) kul helg!!! :D

Hoppning imorrn

Har gått runt och trött att det har varit torsdag hela dagen nu :P knäppt. Trodde det var måndag när jag vaknade imorse också. Känner mig helt borta :P Taggar iallafall hoppningen imorrn! :D nu ska jag baka cupcakes.

hebelfilm:)


tråkdag

tänkte ha en tråkdag idag och den har ju inte vart så specielt rolig men jag har inte gjort nått av dom sakerna som jag skulle göra!:P men så fort jag laddat in filmen från igår så ska jag försöka få tummen ur arslet som min far brukar säga och städa rummet och gärna göra lite hk och matteläxa, :)


Längtar...





Längtar sjuuukt mycket till sportlovet! :D Ska bli så himla kul!

studsiga hebel

fick rida hebel igår!:D super roligt och det gick väl ganska bra. vi hade sitsträning och hörnpasseringsträning typ;) vi skulle efter att vi ridit föbi en kortsida skulle vi vända snettigenom och rida förbi kortsida och vända snett igenom så vi red som på ett timglas. efter ett tag skulle vi he fram händerna på diagonalen så hästarna skulle öka traven:) det är ju inte det lättaste att sitta ner på hebel i hans trav men jag får ju göra mitt bästa:P


Friluftsdan

Ååååh längtar till friluftsdan! :D Nästa onsdag!
Har funderat lite på vem jag vill rida, ska fråga om Fabian är frisk, annars önskar jag nog Manne, Nixon, Hebel, Alita, Lilleman, Lola eller Wendy. Haha kan inte bestämma mig :P Men det skulle ändå vara kul att testa Lilleman för han är så stor. ^^ Gillar egentligen inte stora hästar men det skulle vara kul ;)


"Lilla" Lilleman.

Hemma

Kom nyss hem :) Elvira får berätta om vem hon red. Själv ska jag duscha, äta, se på top model och sova :D vi hörs imorrn!

Ett poäng från MVG

Om en timme och en kvart åker vi till surf :D Elvira ska rida. Hon önskade Hebel, Pirre och Loke så vi får se vem det blir ;) Ska filma henne så det kommer film om hon inte har en bad ride day. :P

Ska se om jag orkar plugga lite matte nu. Måste göra minst 4 sidor till på onsdag. Orkar inte matte :( Ligger gryyymt mycket efter, orkar knappt tänka på det. :(

FÖRESSTEN, vi fick tillbaka NO provet idag! :D Det jag var så oroad över :P Maxpoängen var 41, MVG gränsen var 39, VG gränsen var 31 och G gränsen var 20. Jag fick 38 :D :D Ett poäng från MVG men ändå :P Sjukt nöjd! "Tävlar" mot Linda lite när det gäller poäng på prov :P Just nu står det 1-1. Hon fick högre än mig på engelskaprovet och jag fick högre än henne på NO provet. :) Jag behöver en "tävling" för att orka plugga ordentligt. :D


En dag i stallet

Kom nyss hem från surf :) vi fotade hästarna, hjälpte till att ta in dom, kollade på några som red, åt, pluggade liiite, hjälpte till i stallet och borstade hästar :) fick ganska många bilder men kan inte ladda upp dom nu :P ska se på solsidan, duscha och SOVA! :)

Mot surf!

Nu har Elvira äntligen vaknat ;) Pratade med henne nyss och vi ska hämta henne vid kvart över 12 så vi åker ganska tidigt idag :D Vi ska fota hästarna ute och det är perfekt ljus! Inte sol och det snöar inte :D Det är inte heller så jättekallt. -8 grader ungefär :) Haha vi har stått ute där och fotat när det har varit typ -20, kallllltttt! :P


Plugg i stallet

Sitter och väntar på att Elvira ska vakna :P Vi ska till surf idag ändå :D Som Elvira skrev så har vi mycket läxor och jag ligger efter GRYMT mycket i matten (haha är fortfarande på förra kapitlet) så vi tar med oss lite plugg :P Jag tar med mig matten och HKn, Elvira lär väl ta med sig mer men dom har spanska också :P

Skööönt att vi inte har några prov på några veckor nu! Känns underbart :] Eller vi har ett test i HK nästa vecka men det känns inte som man behöver sitta varenda kväll mellan 6 och 11 och plugga... :P Annars är det matteprov vecka 9. Ett tag kvar :D




Det är über roliga gjorde jag i tisdags...


latare än latast

har haft ganska tråkigt idag!:( har inte riktigt haft nån tid att va me nån heller eftersom vi skulle bort 2 och komma hem typ halv fem. ska kanske se melodifestivalen ikväll och så måste jag tyvär plugga!:( över tråkigt på en lördag kväll men nödvändigt när jag glömt bort hälften av dom tusen läxor vi har!:S
åh! har överfullt med spring i bena, får kanske gå ut sen och springa en rinda med pojkarna:P
aja, imorn ska iallafall jag och linnea till surf och då blir det intensivpluggning där:P




Saturday

Sov 4 timmar inatt... är ju lagomt trött!
Ska snart åka till vännäsby och fira Leo min lillkusin. Han fyllde 6 år i måndags, samma dag som Elvira :D Tar med mig kameran och fotar, och jag ska fota Joline lite extra :)

Imorgon åker vi troligtvis till surf. :)



lördag

har ingen aning om vad jag ska hitta på idag, tänkte kolla om jag kunde va me linnea och fixa filmerna men kom på att hon ska till vännesby till sina kusiner:( ska iallafall måla naglarna nu och sen gå ut och leka lite med vovsingarna:)







brallor

har beslagtagit ofelias gamla och underbart sköna jeans men dom har två mellan stora hål:P resten av kvällen ska jag nog se på vänner och laga byxorna;)


tack linnea

haha tack men gillar inte riktigt alla bilderna:P


pudelhår

efter tre timmar hos frissan har jag nu kort och pudellockigt hår:P men jag börjar faktistvänja mej nu, gillar ju lockarna men det vart bara så kort och när jag har sparat ut typ sen fyran känndes det lite för kort:) men det luktar överdrivet gott:D kommer ju ser urfåningt nu om jag ska ha flätor:P aja, det är iallafall lockigt:P


Grattis i efterskott!

Tänkte egentligen skriva det här i måndags men hann inte, så det får bli nu :D







Grattis i efterskott Elvira!
15 år! Byxmyndig, straffmyndig och moppeförare! :D GRATTIS!


Längtar, längtar inte

JAG LÄNGTAR TILL...
♥ Imorgon, ska till Joline och Leo
♥ Nästa helg
♥ Friluftsdagen!!
♥ Hoppning nästa torsdag
♥ SOMMAREN!
♥ USA 2012 med EMMA :D
♥ Konfan
♥ Alla lov!
♥ Praon! :D

JAG LÄNGTAR INTE TILL...
• Matteprov
• SO redovisningen :P
• Utvecklingssamtal


Pinnen



Haha kaktus var värsta gullig, han hade en pinne i munnen som han gick runt och tuggade på :P

Loke


:P


Johanna ska tydligen tävla på hippo nästa söndag... så vi får se hur det blir.
Surf eller hippo?
VARFÖR ska det vara samma dag och samma TID?
Vill fota på båda tävlingarna :(

Hebel


Red knasbollen Hebel igår. :)
Han var väldigt seg i traven, fick smacka och driva som bara den från början!? På HEBEL. Aka krutpaketet, galopponnyn, blixten osv... Sen blev han pigg i galoppfattningarna och drog iväg med mig några gånger, men i galoppen fick jag driva på igen ^^ Annars gick det superbra! Vi hade bommar på serpentinbågar. Lite svårt med svängarna innan men annars gick det bara bra! :) Längtar till torsdag då vi har HOPPNING! :D

sov så gott!

har nyss gjort klar matteläxan, ska gå och fika nu sen packa idrottskläder och nog gå och lägga mej:) godnatt!





red kaktus idag:D


red kaktus idag och nu gick det mycket,mycket bättre!:)
vi hade serpentinbågar med travbommar, volter i hörnen och sen galopp på långsidan tillbaks.
det gick faktist ganska bra, han höll igång galoppen hela vägen ända från början och han vart faktist ganska pigg:P
han var YBER SÖT idag!♥:D taggar hoppning nästa vecka! hoppas att jag får han:)

Filmerna

Haha NU är filmerna inne på datorn... typ 2 månader för sent. Så på fredag ska jag ladda in massa nya :)

ändrade planer

nu sa evelina att camilla sagt åt oss att va där kl 7 istället;) sen skulle vi också få välja hästar eller ialafall ge förslag:P TAGGAR!!!!


jag vill nog ha orlic då kanske!:)

kräftan

 
POSITIVA EGENSKAPER
 
Beskyddande, fantasifull, försiktig, intuitiv, känslosam, kärleksfull, medkännande, smart
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
obalanserad, oberäknig, oförmögen att släppa taget, obeslutsam, lättretlig, känslig.
 
 
 
GILLAR
 
Barn, bjudningar, hemmet, hobbys, romantik.
 
 
 
OGILLAR
 
Bli emotsagdbli tillsagd vad du ska görairritation, misslyckande, råd.




PERSONLIGHET
 
Kräftan är zodiakens mest mångskiftande personlighet, alltifrån blyg och tillbakadragen till ganska utåtriktad. Vad ni alla har gemensamt är er konservativa, traditionella och hemkära natur. Du känner starkt för att upprätthålla familjebanden och ofta är du intresserad av släktforskning.
 
Du är inte osocial, men du har ett stort behov av att vara ensam ibland. Utåt kan du verka tjockhudad, okänslig, kompromisslös, orubblig, målmedveten, energisk, slug, intuitiv, vis och filosofisk. Men på insidan kan du vara ganska annorlunda - snäll och medkännande, särskilt mot dina närmaste. Du är känslosam och fantasifull och har lätt för att läsa av andra människors känslor. Ofta har du allt för livlig fantasi och du har en stor romantisk fantasi om livet som du försöker leva upp till.
 
Du tycker om konst och litteratur, och särskilt drama. Du kan också själv besitta stor litterär, konstnärlig och retorisk talang. Även om du ger intryck av att vara jordnära, är du inte sällan intresserad av det övernaturliga.
 
Du kan vara ovårdad, tjurig, slingrig och lynnig. Ofta är du självömkande och du kan känna dig förolämpad även när det egentligen inte finns någon anledning till det. Ibland kan du få våldsamma raseriutbrott, till synes utan anledning. Men samtidigt känner du dig lätt smickrad. Du är ambitiös, men ibland taktlös och svår.


 


SJUKDOMAR
 
dålig matsmältning, fetma, halsbränna, magproblem, magsår.
 




PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag känner

_____________________________________________________________________________

haha!

vattuman

 
satt med lisa och tittade på stjärntecken idag, sakerna stämmer ju läskigt bra!:D

POSITIVA EGENSKAPER
 
Männsklig, förståndig, lojal, originell, självständig, uppfinningsrik, vänlig, ärlig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Envis, inåtvänd, känslokall, lösgjord, oförutsägbar.
 
 
 
GILLAR
 
Drömma och planera för framtiden, goda vänner, ha kul, slåss för sin sak, tänka på det förflutna.
 
 
 
OGILLAR
 
Brutna löften, det vardagliga, idealism, imitationer, långvarig ensamhet.  
 
PERSONLIGHET
 
Vattumannen är en stark och attraktiv personlighet. Det finns två olika huvudtyper. Antingen är du blyg, hemlighetsfull, stillsam, känslig och tålmodig. Eller så är du översvallande, livlig och utstickande. Du är männsklig, kärleksfull, omtänksam, hjälpsam, uppriktig, djupsinnig, vänlig, raffinerad och ibland osjälvisk, och du tror på det goda i människan. Du är snabbtänkt, aktiv och framhärdande, utan att vara självgod, och du uttrycker dig med förnuft och eftertanke, och ibland med en torr humor. Du är även intelligent, kortfattad, tydlig och logisk.
 
Du är ofta mycket fantasifull och psykiskt intuitiv. Du kan till och med vara överimagnisk. Du jobbar bäst i grupp, förutsatt att du får en ledande roll.

PERSONLIGT NYCKELORD
jag vet

friluftsdag info :P

pratade med camilla i måndags och det var bara vi 8 som ska rida:D och det skulle kosta typ 100kr var:)


watermelon

nu ska jag durcha och sen slå in elsas present och kanske jobba lite matte;)


måndagens hoppning


 gick ju inte så bra och över sista hindret bajsade han så där gick det typ i myrfart:P

onsdag

ska egentligen jobba matte nu men vet inte om jag orkar, gör kanske lite ikväll och resten på hålet/hålen imorn:)
ska kolla på filmerna nu från i måndags och så får jag se ifall det finns nån vettig som jag kan lägga upp:P

längtar tills imorn!:D hoppas på kaktus!:)


Provet

Det gick ganska bra på provet idag. Svarade på allt utom en grej, och det var rätt många som hoppade över den. :P nu har vi bara matteprov nästa vecka, sen tror jag inte vi har nåt mer prov på ett tag? Skööönt! :)

Prov imorrn

Usch känns verkligen inte bra nu... hoppas på G iallafall, men jag måste plugg lite mer imorgon :P mina ögonlock typ faller ner hela tiden och hjärnan är som en degklump, så NEJ, det går inte bra för mig med fysiken. Asså seriöst jag som alltid brukade se på en massa tvprogram när jag kom hem förut, men nu har jag inte gjort det på 3 veckor minst! Har bara pluggat! Sjukt... Aja satsar mer på betygen nu...

plugg plugg plugg

och mera plugg:(
fysikprov imorn, känns väldigt drygt hade hälst viljat haft en vecka till att plugg! har tagit en liten paus nu, ska fortsätta efter att jag durchat. önska oss lycka till imorn:P


linneas favorit bild:P längtar tills ute säsongen börjar igen:)

önksehästar





vi fick önska tre hästar efter ridningen igår och så skulle man ringa in den man helst ville ha:)
jag skrev loke hebel och pirre, ringade in hebel. tina sa att jag fick rida pirre så då skrev jag han också och tänkte att det skulle va kul att testa loke igen, va så himla länge sen:P

kaktus plutten



hoppade med kaktus igår:D
det va jätte kul och gick väl okej men inget att direkt skryta med:P tyckte att det var så kul så jag glömde att rida men är inte direkt missnöjd:)

goliath


tittade på ponnyakuten i söndags och såg hästen som jenny programledaren ska få låna som heter goliath va väldigt lik magdalena graafs häst, jag tittade och det var den:)

13/2???

Den 13 februari har vi ett problem... :P det är hopptävlingar på både hippo och surf! Samma tid också :P just nu lutar det mer åt surf men vi har inte bestämt nåt än. Någon som ska vara med på nån av tävlingarna? :)

:(

Kom nyss hem från skolan. Vi har fysikprov imorgon som jag måste plugga till, därför kan jag inte ladda upp bilderna idag heller :( men imorgon ska dom in.

RSS 2.0