Tidsinställda

Vi kommer inte kunna blogga nånting under helgen så jag har gjort några tidsinställda åt er. Bara så ni vet :) Imorgon uppdaterar vi som vanligt, sen hörs vi igen på söndag eller måndag, om vi inte mobilbloggar.

/Linnea


Bilder från skolan

Snodde först lite bilder av lisa!

Jag och Tina


Klara, jag, lisa, elvira

Sen snodde jag lite bilder av linda också!

Elvira, frida, jag

/Linnea

Onsdag

Hähhhä onsdagar är lätt våran drygaste dag i skolan. Dagen har gått sjuuuukt segt.

Efter skolan for jag, elvira, linda, lisa och frida ner på stan. Hade inga planer på att köpa något och höll mig nästan till det, köpte bara lite tuggummi och så. BRA DÄR! Måste spara pengar nu :) :P

Ikväll tar vi mopparna till hippo och kollar på när johanna hoppar :)



/Linnea

Halt

Krånglet har löst sig lite..
Vi ska ju börja rida islandshästarna på söndag och då fick vi ett mail igår från ägaren att Dropi blev halt förra veckan. Han har boxvila just nu och är förhoppningsvis frisk om några veckor. Så vi bestämde att vi ska dela på Örvar tills Dropi är frisk, vi ska rida han en gång i veckan var.

Guuud vad synd att han blev halt säger jag bara. 2 SUPER dåliga saker på en kväll. Först rimi och sen det här, ja ni kan ju förstå att det inte var bästa kvällen i våra liv..

/Linnea

*******

Pratade nyss med elvira i telefon, det har blivit en massa krångel nu... bajs säger jag bara. Hoppas det ordnar sig. Så fort som möjligt.

Blä, att allt dåligt ska hända på en och samma kväll... först rimi och nu det här :(

/Linnea


Vila i frid älskade rimi ♥













Lilla älskade rimi, vila i frid ♥

/Linnea

hoppas du har det bättre i himlen!



älskar dej!

/elvira

Tävling


Länk till ponnyfjantarna.

/Linnea


FRODO!:D

det va sjukt kul att få rida på hippo idag! blev också galet glad när jag fick frodo:D som linnea skrev så delade vi häst med en annan så vi red inte så länge, typ en kvart men det va ändå jätte kul och frodo va jätte rolig att rida. det gick också rätt bra:)

/elvira

Jaxon

Glömde lägga in bilderna igår så här kommer dom!






/Linnea

Dixon!:D


Idag var det första ridlektionen på hippo! :) Vi skulle rida två och två på en häst, alltså inte samtidigt men vi bytte av efter halva tiden. Eftersom det var första gången så skulle hon bara kolla lite hur vi red och sen sätta ut oss i grupper. Jag och ebba fick dela på dixon :D Var kul att rida honom igen även om det inte gick så bra. Vi gjorde inte mycket alls, utan red runt lite i alla gångarter.

Elvira filmade lite så bjuder på en liten film :)



/Linnea

Taggad

Taggad på ridning på hippo imorrn då! :D
Hoppas på Dixon, Zamigo, Diana, Frodo eller Valle :D Åh ska bli galet roligt!

/Linnea

Au pair

Förut var det ju tänkt att jag och min kompis emma skulle åka på språkresa till usa nästa sommar, men det kostade 50 000 fastän dom hade skrivit att det kostade 30 000 i tidningen... så det kändes lite ovärt även om det lät GALET roligt. Och vi båda älskar ju usa så det lät perfekt, men nä.

Men, jag har kommit på en annan sak jag ska göra! :D När jag har gått ut gymnasiet så ska jag fara till usa i några år och jobba som au pair! Sjukt kul! :D

/Linnea

Fotat jaxon

När jag kom hem från skolan så gick jag ut en sväng med jaxon, tog med mig kameran och gick ner till älven. Passade på att fota honom medan man fortfarande kan vara ute utan att frysa ihjäl :P


Lägger in fler bilder sen :)

/Linnea

Bildbevis!;)



Mobba inte våra kläder XD

/Linnea

Stallet

Åkte ju till surf vid halv 7 typ, kom fram när jessica och evelina hade börjat rida :) Dom red inne i ridhuset så orkade inte fota nåt :P Sen hjälpte vi till att fodra lite, och sen for dom hem så då bestämde jag mig för att fara hem jag med, för jag orkade inte vara där själv och vänta på utsläppet. Tänkte det är ju en halvtimme kvar, men när jag just ska köra iväg så ser jag att dom börjar släppa ut hästarna :P

Men men, nu ska jag duscha och sen ska jag se om det är nåt på tv eller så. Vi hörs imorrn!

/Linnea


elevensval

som linnea skrev så kommer det bli jättekul att rida på hippo igen och säkert få testa nya hästar:D

jag önskar ju såklart att jag inte vore förstor för flaxman, han vill jag jätte gärna rida igen men lär ju tyvär inte bli så:( men jag skulle iafall vilja rida dixon och zamigo igen sen skulle jag gärna vilja testa frodo, diana och fjalar:)

det finns ju jätte många fler jag skulle vilja testa men frodo har jag velat testa jätte länge men det har aldrig blitt av;)



/elvira

hundarna

hittade bilder på när hundarna va typ ett år. busiga, runda tussar:)



/elvira

snöpromenad

väldigt dåliga bilder men såhär brukar hundarna se ut när dom vart ute och gått i snön;)



/elvira

vecka 39

praoar vi på surf igen!:D


UNDERBART

Som elvira skrev tidigare så har vi fått ridning på elevens val nu!! :D Har inte riktigt fattat det till 100% innan men nu börjar jag förstå att vi har fått det :D Hahah såg nu att det där lät grymt töntigt men strunt i det nu.

Ska prova så många nya hästar nu! :D Onco och Frodo som jag trodde jag aldrig skulle få testa nån gång, och självklart Dixon igen! Zamigo, Diana, Fjalar, Sudden (XD, lär inte få det men ändå) och en massa nya! :D

Så galet roligt!!!



/Linnea

Skellefteå

Nu är jag hemma från skellefteå! :) Har haft det väldigt roligt även om jag inte kan säga att vi direkt gjorde nånting. Eller på lördagen var vi på en gokart tävling eftersom bror min tävlade. Sen gjorde vi inte så mycket mer, vi satte upp borden mellan husvagnarna så det blev ett långbord, så vi satt mest där och pratade :)

Funderar på att fara till surf ikväll, och kolla när evelina rider. Kommer inte orka sitta hemma, så jag ska äta nu sen far jag.

/Linnea


GLADA!

tjoho! vi fick ridning på hippo ändå, några måste ha hoppat av eller nått:D snacka om att vi vart GLADA mär ebba och alexandra sa det till oss!:D



/elvira

längtar till julen!:)



sitter vid den andra datorn så hittade inte specielt bra bilder men ändå;)

/elvira

haha!



några mindre vackra gamla bilder:P

I skolan

Sitter i skolan just nu och har so. Vi håller på med franska revolutionen, amerikanska revolutionen och industriella revolutionen. Har inte sådär super koll på vad det är så sitter och läser om det nu. Sen ska vi välja en revolution och skriva en berättelse om den.

Men nu ska jag fortsätta läsa på. Sen har vi typ 2 timmar franska :(

/Linnea

Torsdag


Bildbrist så bjuder på 2 halvgamla bilder som Sara fotat :)

Lite sådär smått dryg skoldag idag också. Blä, gillar verkligen inte vårat schema på onsdagar och torsdagar.

Efter skolan for jag hem och satt vid datorn ett tag, sen körde vi till surf. Elvira hade teori men jag följde med och fotade storhästarna lite som hade hoppning, och senare fotade jag minette när hon hoppade :)

Sen pratade vi lite med rebecka och vi fick 2 jobbdagar var nu i höst, eller det var typ bara september, oktober och lite av november tror jag. Jag ska jobba den 2 och 15 oktober, men vet inte vem jag ska jobba med än :) sen frågade vi även om praoen som vi har vecka 39, och vi ska praoa på surf igen :) :P Ska bli kul! :D

Men nu ska jag gå ner och springa lite på crosstrainern och sen duscha och gå och lägga mig. Fredag imorrn :D

/Linnea

söt!



/elvira

Cykla

Ikväll tränade vi lite till. Haha ni anar inte hur konstigt det känns att skriva det.. iallafall, så stod vi på crosstrainern 10 minuter var och vi hade på en tyngre nivå än igår. Sen bestämde vi oss för att cykla till hippo och tillbaka. Johanna red ju så vi tänkte kolla på henne då. Gick rätt fort att cykla dit, fast vi kom dit just när dom höll på att skritta av. Så vi hälsade lite på hästarna och sen cyklade vi hem igen.

Orkar knappt hålla uppe mina ögon så jag ska gå och lägga mig nu... godnatt!

/Linnea

Tomt

Känner mig tråkig som skriver om skolan hela tiden... men det händer absolut ingenting på hästfronten just nu för mig. Imorrn har elvira teori men funderar på att följa med ändå och bara få vara i stallet. Missar ju ridningen på fredag och nästa vecka har vi teori men då är vi båda två borta så då kan vi inte vara med på det. Så nästa gång jag rider igen är den 4 september, taggar galet mycket. Det är på islandshästarna :D

Vet inte om jag skrivit det förut men vi ska rida dom på onsdagar och söndagar, blir perfekt då vi märkte idag att onsdagar är väldigt dryga.


Där har ni vårat schema.

/Linnea


Första riktiga skoldagen

Första riktiga skoldagen idag, och kan ju säga att det var lagomt drygt. Känns då inte som det började idag. Haha vi hade franska idag också, och jag kommer ju inte direkt ihåg nånting. Typ salut, som betyder hej. Och jag har mvg... haha vet inte om jag berättade det, kom lite oväntat men blev ändå sjukt glad. Fast nu känns det jobbigt eftersom jag måste jobba ihjäl mig för att behålla det.

Haha kan inte koncentrera mig på vad jag ska skriva för pappa meddelandebombar mig på facebook... haha.



/Linnea

Leksaksbilscurling

Idag på skolan gjorde vi nåt, minns inte vad det hette men tror det var nåt med blått arbetslag. Vi var fyra klasser som delades in i 12 grupper och vi tävlade mot varandra i små utmaningar hela dagen. Fanns 9 olika utmaningar tror jag, t ex skulle man lyssna på 10 låtar och gissa vilka det var och köra curling med leksaksbilar. Var faktist riktigt roligt!

Sen var det prisutdelning och vi hade förberett oss på att komma sist, för det hade inte gått överdrivet bra för oss. Men vi kom 3a :o :D Stolta!

/Linnea

Bra kondis..?

Kan väl inte säga att jag har över bra kondis :P Haha helt slut efter 10 minuter på crosstrainern, och det blev inte bättre sen av att mamma sa att hon stod 45 minuter... Aja vi kämpade på bra i typ en halvtimme? Sen for vi ut och gick en sväng, nere vid älven. Vi gick till islandshästarna vi är medryttare på men vi såg dom inte :P

Imorgon börjar lektionerna på riktigt och jag är inte taggad nånstans.



/Linnea

Here we go

Ni kan aldrig gissa vad vi ska göra nu!

Vi ska träna. Japp, ni läste rätt. Sveriges lataste 15åringar ska ställa sig på crosstrainern och i ett minigym. Hahha nä men så lata är vi inte, vi har bara inte orkat tidigare ;) Vi tänkte nu efter sommaren ska vi bygga upp kondisen på riktigt, blir bra om vi ska hoppa i stort sett varje vecka.

Nu kom elvira så nu kör vi!! Hahah..

/Linnea

bildbestall

har laddat in några bilder nu på bildbestall, tar resten nån annan dag:)

http://justhorses.blogg.se/bildbestall

/elvira

kväll

va ganska nyss på ica och handlade upp ett lager med tuggummi. ska nog inte göra så mkt ikväll. tänkte göra ett försök att ladda in lite bilder på bildbeställ sen ska jag nog se på film eller nått:)



/elvira

måndag

då va första skoldagen avklarad och det va väl inte nån superdag om man säger så. är ganska arg och sur för att vi inte fick ridning på elevens val! hoppas, hoppas HOPPAS VÄRKLIGEN att några hoppar av så vi får ridning!:) en bra sak va iafall att sista lektionen på måndag har vi bara varannan vecka så vi kommer sluta tidigt åtminstånde en gång varannan vecka:D



/elvira


Saker att se fram emot

• Fredag för då drar jag till skellefteå över helgen!
• 2-3 september då vi åker på återträff med konfan ♥
• 4 september då vi börjar rida islandshästarna :D
• 9 september, nästa gång jag ska rida i hoppgruppen :D

/Linnea

Less redan

Första skoldagen avklarad och jag är redan så less så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. började halv 9 imorse och vi gick igenom lite saker, som sittplatser, språkval, elevens val, skåp och så. OCH JAG HAR UNDERSKÅP. Kul vaaa? Sista året och jag får underskåp, tack.

Och angående elevens val så fick vi inte ridning, eftersom det var för många som hade valt det som inte hade tagit det förut. Så tack för det också känner jag. Vi fick media istället men vi står på reservlistan, så hoppas nån hoppar av.

Haha ja som ni kanske märkt så är jag inte alltför glad just nu, så jag ska duscha och sen lägga mig i sängen med en påse brända mandlar och chips. Hehe.

/Linnea

Hjälp

Öh. Vi kan väl säga såhär, har inget hår kvar. Nä men det är bra mycket kortare än förut. Men blev nöjd iallafall, nu är det bara färgningen kvar ;)

/Linnea

saknar!



/elvira

stugan



/elvira

Hebel på betet

(Tidsinställt)









Hittade lite fler betesbilder som jag inte lagt upp :)

/Linnea

kommer sakna sommaren!


lilleman


ridbilder



/elvira

Nattvaktningen



Det var nån som frågade oss (haha jag vet inte vem det var för jag var inte med då) om vi ville vara nattvakter på en ponnyhopptävling som skulle vara på surf, och vi sa självklart ja. Laddade upp med godis, chips, pengar, sängkläder och allt sånt och när tävlingshelgen kom så var vi taggade. På fredagsmorgonen så tog vi dit alla saker och fick nycklarna till en liten lägenhet som surf har uppe på läktaren, och vi bäddade iordning och så. Sen åkte vi ju till nolia under både fredagen och lördagen.




Bilder från nolia.

På kvällarna var vi grymt trötta så vi orkade inte göra så mycket, vi tog med oss allt godis och det till cafeteriasoffan och satt där och kollade på tv.



Ebba ramlade ner från soffan XD

Första kvällen skulle vi ta en promenad och vi hamnade borta vid korna. Söta var dom men läskiga, haha!


Vi skulle stiga upp 3 gånger varje natt och kolla så att hästarna stod kvar i spiltorna, mådde bra, hade vatten, och hade hö om dom skulle ha det. Den första gången var klockan 23 så vi gick inte och la oss innan. Så då gick vi ner i stallet och kollade allt. Sen la vi oss och ställde alarmet på 3. Hann knappt somna innan vi skulle upp igen, och vi gick ner och kollade allt igen. Sen la vi oss igen :P Och sen ringde nästa alarm klockan 7. Då hade det börjat komma folk så det var inte lika mörkt och läskigt i stallet längre. Då kollade vi hästarna igen och fodrade dom som skulle fodras. Sen la vi oss igen och sov till nästa alarm ringde, klockan 9. Upp igen för att kolla på tävlingarna innan vi skulle till nolia (på lördagen). På söndagen var det lugnare för då var vi på surf hela dagen och kollade på tävlingen :)


Läskigt mörkt i stallet på natten..

Det värsta som hände under nätterna när vi gick upp var att pirre rymde från hagen, alexi rymde från hagen, några täcken satt på sne, en häst stod lös i spiltan och några vattenhinkar var tomma eller välta. Så det var ändå rätt lugnt :)


Trötta och rätt slitna tjejer på söndagseftermiddagen.

Så... tror jag fick med allt. Om det är nåt ni vill veta mer om så kommentera :)

/Linnea

Sista dagen...

Typ värsta dagen på hela året känns det som. Skola imorrn. Uuusch jag orkar inte skola!

Idag ska jag inte göra nånting typ, eller har inget planerat med nån än så länge. Men jag ska städa mitt rum, lägga tillbaka alla nytvättade kläder i garderoben (hehe den har varit helt tom i 2 dagar nu) och klippa och färga håret.



/Linnea


Hos Lisa



Haha, hittade två mycket fina gamla bilder på lisas dator, sisådär 2 år gamla! Charmiga redan då..

Just nu sitter vi hemma hos lisa. Vi gör... jag vet inte riktigt vad vi gör men snart tar vi mopparna till ica iallafall. Tror vi ska se på nån film ikväll eller nåt. Tidigare idag var vi på stan, fick med mig väldigt mycket hem faktist, är riktigt nöjd :)

/Linnea

Bilder

Sara fotade lite idag så bjuder på några bilder :D



Elvira på manne och jag på wendy :) haha manne satsar och wendy hoppar över bommen!

/Linnea


hoppgruppspremiär

idag så red jag ju för första gången i hoppgruppen, det va sjukt kul:D vi hade ju markarbete och det gick väl lite sådär. travbommarna gick inte alls bra bra men galoppbomsvolten gick faktist hyfsat. i slutet och då jag ansträngde mej mer gick det jätte bra:) är inte missnöjd och inte specielt super nöjd då jag inte red specielt bra men as kul va det iafall!:D och jag red manne föresten;)



/elvira

torsdagspremiär

igår så red jag för första gången i min nya grupp på torsdagar, hoppade från andra till tredje gruppen och jag är super nöjd, trivdes jätte bra!:D

fick rida manne och jag förstog lite vad dom menar med ''vildhäst'' när man ska sitta upp. mia kastade upp mej och jag va av nästan lika fort;) men när jag väl va uppe andra gången så gick det bra:) iafall så red vi lite bågar och sånt, vi skulle träna på ställe och böja. för att va första gången som jag red ordentligt på länge så tycker jag faktist att det gick riktigt bra:D



/elvira

Debut


Idag var första lektionen i hoppgruppen! :D
Åkte och hämtade upp sara först, sen köpte vi mat och körde till surf. Direkt kollade jag vilken häst jag skulle rida och surprise surprise, Linnea - Wendy. Har aldrig ridit henne plus så är hon storhäst så blev lagom förvånad :P

Det var iallafall överdrivet roligt. Inte den bästa hästen jag ridit men ändå. Tänk er kaktus (för er som inte har ridit kaktus så tänk på en väääldigt seg häst som skiter fullständigt i vad man gör.. fast elvira lyckas väldigt bra!) fast som ett surt sto som skiter ännu mer i vad man gör. Det gick inte alls i skritten fast i traven blev hon mycket finare! Och galoppen var... konstig. Haha! Vet inte hur jag ska förklara. Man hann inte ner i sadeln förrän man skulle upp igen som. Studsig.

Iallafall så hade vi markarbete. Vi red över en massa bommar. Både med och utan stigbyglar. Sen samlades vi alla 5 på en volt och galopperade runt på 3 galoppbommar. Vi varierade mellan att sitta ner och stå upp i lätt sits. Haha ni skulle ha sett på taggad häst då! Hon blev som en helt annan häst och drog iväg hela tiden. Men det gick bra iallafall och är nöjd även om det gick rent ut sagt piss i början.

/Linnea

Två bilder som jag glömt visa




/Linnea

Klar

Nu har jag äntligen rensat ut alla kläder ur garderoben och dom kläder jag behåller ligger nere i tvättstugan och väntar på att bli tvättade. Så det är helt tomt i garderoben nu. Underbart! :)

/Linnea

Hoppas

Ikväll så tar jag på mig mitt turarmband som jag fick av sanni på konfan, ganska kul ändå för jag har haft på mig det inför alla saker jag varit nervös för i sommar. Hopptävlingen, riduppvisningen, körlektionerna, moppeprovet osv :) Och det har gått bra varenda gång så nu får vi hoppas att det hjälper mig ikväll också ;)



/Linnea

Rensa rensa

Håller på att rensa ur min garderob för fullt. Galet vad mycket kläder jag har säger jag bara :o Fast använder knappt nåt av det så bara bra att få bort det.

Sen ska jag vara med sara tror jag, och sen ikväll blir det debut i hoppgruppen! :D

/Linnea

Buschen

Jag, lisa, linda och frida tog mopparna till tavelsjö tidigare idag. Drygt att köra men tog ändå inte jättelång tid :) Vi mötte frida och frida i hissjö och sen åkte vi hem till en frida, sen till matboa, sen till andra frida och sen till första frida :) Haha! Har iallafall varit kul idag.

Sen när jag kom hem så åt jag och satt lite vid datorn, sen körde jag till surf för att titta på elvira när hon red. Passade även på att kolla på ebbas och jessicas debut i dressyrgruppen ;) imorrn är det våran tur, fast i hoppgruppen då. Hoppas det går bra och att vi får göra nåt roligt :D



/Linnea

Kört moppe

Jättekul att alla läsare verkar ha hittat tillbaka hit nu efter sommaren! :D Okej nu lät det som att det är höst men hoppas ni fattar.

Idag var jag först på stan med linda, elvira, lisa och frida. Fick med mig en hel del hem, gick omkring med 4 påsar och kände mig rätt tuff haha! Sen när jag kom hem så satt jag och tittade på mer kläder och "fönstershoppade" på datorn och försökte tänka ut hur jag skulle få råd med allt, sen hittar jag 1500 kr i ett skåp, och det är tydligen mina pengar :o :D aaaa, blev as glad kan jag säga.

Iallafall, sen ikväll mötte jag upp frida, lisa och linda och efter ett tag även elvira. Vi körde runt med mopparna och träffade lite folk. Imorrn ska vi köra till tavelsjö och träffa våra busch kompisar! :D haha nä men det ska bli kul ;) :D

Men nu ska jag gå och hjälpa jaxon som försöker hoppa upp i soffan. Haha, stor magen är i vägen, sötnos!


Lill plutten!
Nu är han även trimmad för första gången! Ska ta bilder nån dag och visa.

/Linnea

Tisdag

Sitter och väntar på elvira, linda och frida som förhoppningsvis är påväg hit. Vet inte vad vi hittar på men nåt blir det alltid ;)

Tidigare idag så var jag, elvira och frida till pegasus en sväng. Jag och elvira provade ridstövlar och elvira provade även whitaker ridbyxorna som hon fortfarande inte har bestämt sig om ;)

På fredag är det första ridlektionen med nya ridgruppen och nya ridläraren, är as taggad!! Ska bli sååå kul att börja hoppgrupp, har verkligen taggat upp nu!

Men nu ska jag se om dom kommer snart :P


Fiiiina maiga!

/Linnea

Hyrningen och det

Har inte skrivit så mycket om surf och hyrningen eftersom internet la av, men tänkte dra lite snabbt vad vi gjorde och bjuda på lite bilder :)

I onsdags var det ju sista hyrningsdagen, hyrde fortfarande Maiga. Jag, jessica och evelina red först ut lite med camilla. Vi red en sväng i alla gångarter och det var grymt härligt. Sen red vi ett tag på banan. Maiga var väldigt fin men fick inte riktigt den där "wow" känslan :P Elvira eller Emma fotade så här kommer lite bilder.








I torsdags for vi ut på långritt med en massa andra. Vi red på andra sidan E4an vid stöcksjö nånstans tror jag. Det var väldigt kul och galet härligt! Hade maiga då också :)

I fredags tog vi med oss alla sovsaker och så till surf på morgonen och åkte sen med Hasse och hästarna till nolia och var där under dagen. Sen åkte vi tillbaka med dom till surf och kollade på tävlingen, bäddade iordning och så. Minns inte vad vi gjorde sen men iallafall så var vi nattvakter, så vi gick upp 3 gånger under natten och kollade till alla hästar. Det enda som hänt under natten var att Alexi stod mellan hagarna så henne släppte vi in igen.

I lördags kollade vi först på tävlingarna på morgonen, sen åkte vi till nolia igen och var där under dagen. Sen när vi kom tillbaka till surf kollade vi på tävlingen och sen nattvaktade vi igen.

I söndags kollade vi på tävlingarna på morgonen igen, sen var vi på surf under dagen och bara tog det lugnt. När tävlingarna var slut så red vi lektion för Ylva, jag red maiga igen :) Hon var fin men jag red som en kratta. Elvira fotade så bilder får ni förhoppningsvis sen :)

/Linnea


Bilder bilder

Nuuuu har jag laddat upp fler bilder på bildbeställ :) Den här gången till elvira, jessica och evelina!

/Linnea

beslutsångest!

nu måste jag beställa min konfa present som jag skulle önska själv eller vad jag ska säga.

väljer mellan ett par bocaj ridstövlar och ett par pioneer, har inte kunnat bestämma mej på hela sommaren..
pioneer är väl snyggare men bocaj kändes väl lite mer rejäla, stadigare eller vad man ska säga. men båda va jätte sköna! måste bestämma mej nu och det går inte! hjälp mej!:)
     bocajpioneer

/elvira


Punkt 4

Våran "hemliga grej" som vi inte har berättat om tidigare är att vi har blivit medryttare på två islandshästar! :) Dom står väldigt nära där vi bor, jag har 1 km dit tror jag. När jag skrev det här inlägget så hade vi just varit och provridit dom, och det var underbart roligt säger jag bara! :D

Vi börjar den 1 september, och då kan vi ta lite bilder på hästarna och berätta mer om dom. I nuläget har vi inte bestämt vem som ska rida vilken häst men som tur är så verkar vi ha fastnat för olika ;) Jobbigt annars :P Men vi ska rida dom några gånger innan vi bestämmer oss helt. Sen kan vi ju alltid byta.

Hästarna heter iallafall Dropi och Örvar, Dropi är brun och Örvar är svart/mörkbrun :)

/Linnea


Kul är bara förnamnet

Nu verkar allt klart och bestämt, så snart berättar vi vad punkt 4 här handlar om ;)

/Linnea


Finns alltid tina ♥




/Linnea


Nattvakta

Och vidare till nästa sak..
I helgen så har det ju varit stora ponnyhopptävlingar på surf och då frågade dom om vi ville vara nattvakter och det ville vi :) Så vi har sovit på surf hela helgen och gått ner i stallet 3 gånger per natt och kollat så att alla hästar står kvar och mår bra. Gissa om vi är trötta nu, hahha.

Men även om det var jobbigt så var det mysigt, som igår till exempel så beställde vi en familjepizza, och sen tittade vi på family guy (haha!) :P

Och förressten, så spökar det på surf helt ärligt :o



/Linnea

Hoppgrupp

Okej, börjar med att berätta om hoppgruppen :)

Vi sökte ju egentligen till dressyrgruppen men den var full, så då frågade Camilla om vi ville börja i hoppgruppen istället. Öh, ja.. finns inte så mycket mer att berätta :P Vi börjar rida på fredag, gissa om jag är TAGGAD!


Wiiii, haha!

/Linnea

godnatt!

ska se resten av ... och jäkelskap med lillasyster sen ska jag äntligen SOVA:D



/elvira

långritt

i torsdags så red vi ju på långritt. det va GALET ROLIGT!:D fick rida fabian och han va jätte söt och jätte rolig:) vi red runt stöcksjö och bort till ansmark, va borta i 2,5 timmar. vi galopperade på världens härligaste stig, det va stört roligt:D


/elvira

två hästar på en dag

fick också rida loke i onsdags för han behövde travas och galopperas på:D det va jätte kul att rida han igen och det va då krut i han;)



/elvira

onsdags

i onsdags va ju sista hyrdagen:( skrittade fram i skogen sen red vi på banan. travade och galopperade först igång kaktus sen red jag barbacka en stund:D han va inte alls på samma humör som i tisdags men det va säkert för att det va så varmt. han va också väldigt svårsvängd i galoppen men jag red inte heller så bra, typ flängit.. men det va jätte mysigt och ibland gick det bra;)



/elvira

Roliga saker:D

1. Mitt internet funkar igen!! :D

2. Vi har kommit in i ponnyhoppgruppen på surf och vi börjar på fredag! :D

3. Vi har varit nattvakter på surf i helgen så därför har vi inte uppdaterar nåt.

4. En sak som jag berättar om senare. Det hör ihop med det här. ;)

Berättar mer om punkt 2, 3 och 4 i egna inlägg ;) Tänkte bara uppdatera er lite snabbt.

/Linnea

mobilblogg

I helgen hittar ni oss på nolia och på ponnyhoppningen på surf :)

internet funkar inte

Hej på er! Vårat Internet funkar inte så jag bloggar från mobilen nu. Vi sitter på surf just nu och ska snart ut på långritt. När det funkar att blogga hemma igen så ska vi berätta en rolig sak ;) så nu har ni nåt att se fram emot! Men nu ska jag vara social med dom andra, vi hörs så fort det funkar. /Linnea

krångel...

eftersom internettet och datorn är så OTROLIGT SEGT just nu så orkar jag inte ladda in några bilder, förlåt;) planerar att istället somna till en film och gå upp tidigt och fara till stallet då sista hyrdagen är:(



haha, jag stog och fotar linnea när hon red sen vände jag mej om och då har nynäs hoppat upp på bordet och står och smakar på min mat:P
/elvira

kaktus är fin!

som linnea skrev så red vi ut i skogen en liten lägre bit med camilla idag också. på stigen vi travade på hade det fallit ett litet pytte träd som låg typ 20-30 cm åvanför marken. dom flesta hästarna travade bara som vanligt över det och vissa gjorde väl nått litet hopp. jag kände lyckan i kaktus när han började galoppera mot mini stammen och hoppade som om den va en meter upp i luften typ;) det gick bara bra ute i skogen, han är så himla rolig att rida där:D

på banan gick det ganska bra. camilla sa att jag skulle köra busgaloppridning så vi rejsade runt och det tyckte han också va jätte kul:D han va super mysig och jätte bra idag!:D





underbara häst!<3

/elvira


Maiga


Gick jättebra idag också! :D
Först red vi ut lite med Camilla igen. Vi skrittade mest men travade lite. Sen red vi lite på banan, vi red inte följa john idag men alla gjorde ändå som Camilla :P Haha! Men det är svårt att komma på hur man ska rida (A) Vi red iallafall ungefär samma som igår, alltså på en 8-volt. Gick riktigt, riktigt bra faktist. Hon är så fin :o

Blev extra glad när jag lyckades fatta höger galopp också, det som vi hade problem med igår!

Förresten så fotade vi inget idag. Men imorrn tar vi med kamerorna och filmkameran, så det kommer både bilder och filmer :)

/Linnea

Snodde två bilder..

av Evelina ;)

Jag och BJ.


Haha, jaa det här är vad vi gör på dagarna.. x)

/Linnea

Bildbeställ

Har laddat upp bilder till Lina och Ebba nu, dom hittar ni här. Elvira, Jessica och Evelina era bilder kommer när jag orkar ;) Ska försöka ladda upp till åtminstone en av er ikväll!



/Linnea

Bilder

Sitter och försöker ladda in bilder på bildbeställ... vårat internet är SJUKT segt just nu så snart ger jag upp känner jag :P

Skriver mer om dagen sen :)

/Linnea

Nu kör vi

Nu kör vi snart till surf :) Ska snart gå ut till moppen så jag är klar när Elvira kommer. Vi svänger förbi på ica och sen kör vi direkt ut till surf. Hoppas Maiga är lika fin som hon var igår, särskilt när vi ska fota och filma.. :P

/Linnea

måndags

igår va personalen tillbaks på surf så vi fem och elsa och emma red ut i skogen med camilla och sen en stun följa jonn efter henne på banan.
det va jätte härligt att fara ut i skogen igen:D också så kul när kaktus tycker det är så roligt och det gick så bra!
på banan va det lite till och från. vissa saker gick inte alls nå bra (som vänster galopp tex) men det mesta gick super bra så jag är nöjd:D
/elvira

söndags

i söndags va första dagen på hyrningen. vi skrittade ut först en bit i skogen sen red vi på banan. kan säga att det va en katastrofal ritt. inte till en början, då gick det bara inte så bra. sen så gick det fruktansvärt dåligt...

/elvira

lördags

i lördags så red vi hästarna på banan i regnet. från början gick det inte så bra men sen mot slutet va han jätte fin, speciltt i skritten så då va jag super nöjd:D
/elvira

Imorn

Dom senaste 2 eller 3 dagarna har vi tagit lite sovmorgon, har stigit upp vid halv 9. Men nu är det slut på det, imorrn ringer alarmet klockan halv 7 :P Vi tar en till fotodag. Har ju inga bilder på när jag rider Maiga, plus så skulle det vara roligt att få det på bild om det går lika bra som det gjorde idag! :) Haha bara för att jag skrev det där kommer det gå as dåligt, känner det på mig :P

Aja, ska börja dra mig mot sängen så jag inte är alltför trött imorrn. Vi hörs!


Tuffa tjejer med pistol och bomb (haha elvira)!

/Linnea

:D

Nu har vi varit och gjort en väldigt rolig sak... det hänger ihop med det här inlägget! Det verkar som att det blir av, men vi berättar mer när allt är bestämt och så! :)

Och ja, det har med hästar att göra ;)

/Linnea


Hehee

Haha, har bytt häst 3 gånger nu.
Först skulle jag hyra Fabian men eftersom dom tog bort Oboy var jag tvungen att byta till Tilda, sen blev hon halt och jag fick BJ, sen bytte jag till Maiga :P


Fabian


Tilda


BJ


Maiga

/Linnea


Ändring IGEN

Haha många ändringar nu..! :P

Idag så red vi ju ut med Camilla, och hon red först Maiga men sen så bytte vi så hon hade BJ och jag Maiga eftersom Maiga inte ville gå först i skogen. Så fick testa en ny häst, som dessutom är ny på surf :D Vi skrittade en ganska lång sväng i skogen, det var många stora vattenpölar där som hon absolut inte ville gå ner i, men efter lite övertalning så gav hon med sig! :)

Sen när vi kom tillbaka till surf så red vi lite på ridbanan, vi red "följa john" efter Camilla och jobbade med att få hästarna att gå i en lägre form och ställa och böja. Från början red vi på en volt och sen blev det en 8-volt :) Maiga var grymt fin! Hon gick i form i stort sett hela tiden, även i galoppen! Fast hon ville inte fatta höger galopp men ändå :P

Kände att jag passade bättre ihop med Maiga än BJ så jag frågade Camilla om det var nån som hyrde henne och det var det inte, så jag bytte :P Så nu ska jag rida henne i 2 dagar tror jag det blir :)

/Linnea

Bon Jovi


Idag red jag BJ som jag ska hyra för första gången. Om jag ska vara ärlig så kändes det ungefär som att försöka rida dressyr på en otroligt skumpig elefant. Haha! Nä men egentligen är han ju inte jättestor men han är maffig, och jag är inte van vid att rida storhäst så känns ovanligt ;) Men det var kul iallafall! :D

Haha kände mig väl inte överdrivet duktig när jag red, det gick inte så bra men ändå inte dåligt. Ridbanan var väldigt lerig idag igen så jag red mest övergångar. Gick bra sålänge jag slapp sitta ner i sadeln i traven :P Haha, så OTROLIGT skumpig häst! Det kan Elvira intyga, hahah!

/Linnea

Ändring igen

Tilda är halt så tyvärr kan jag inte hyra henne :( Men ska få hyra BJ istället, haha ska bli kul ;D Hoppas han är rolig att rida :] Och att han inte drar iväg med mig nåt, han är ju enorm tycker jag :P



/Linnea


Ponnyridning

Haha, jag hittade en bild på vk :P

Jag som leder Hebel, haha han var väldigt populär bland småbarnen :)
Kom hem nyss, har varit där sen 1 typ. Har mest gått runt med Hebel medan en massa småbarn ridit på honom, så gulligt! Fötterna var knappt nedanför sadeln för vissa! Sen följde jag och Sara med Hasse till surf och lastade av Hebel och Ryza där, sen fick jag åka tillbaka igen och då for vi hem :)

På fredag och lördag ska vi vara där och leda :) Om en vecka typ :P

/Linnea

Nolia

Kom hem från surf för typ en halvtimme sen, riktigt tråkigt väder idag, kallt och regnigt. Frös inte lite när vi körde hem. Så jag tog en vaaaarm dusch nu, och snart ska vi åka till nolia :) Vi ska hjälpa till med en tävling. Ska bli jättekul :D

Red inget idag eftersom Ryza är på nolia på ponnyridning, så nu ska jag inte rida henne mer. Imorgon börjar ju hyrningen :) Känns ändå bra att det gick så bra sista gången jag red henne.

Meeen nu ska jag klä på mig och så, sen blir det ut i regnet igen ;)

/Linnea


Sevärt



/Linnea

Ryza

Ryza var väääldigt fin idag! :)
Lite envis men inte så mycket som hon brukar vara :P Red mycket övergångar idag, som skritt-trav-halt-trav-skritt-galopp-halt. Hon var jätteduktig :) Kunde för första gången göra en hel travvolt förressten :P

Det hade regnat väldigt mycket så ridbanan var en enda stor lerpöl :P



Haha envis..


Och jag älskar verkligen sitsen man får när man rider lätt.. svanka lite mer!






/Linnea


Trött

Har fått ont i huvudet nu, och känner mig galet seg och hängig.. inte bra. Ska göra ett försök att ladda upp bilder från idag (från systemkameran äntligen) och sen lägga mig i sängen och se på nån film.

FÅR INTE bli sjuk nu. Ska bli en väldigt rolig dag imorrn, först ska vi till surf och rida och sen far vi till Nolia och hjälper till med nån tävling det ska vara där :D

Vet inte om jag kommer rida imorrn, Ryza åker till Nolia på ponnyridning men vi får se om jag rider nån annan eller så. Annars fotar jag dom andra :)

/Linnea


fredag

det blev varken uteritt eller bortplockning av staketet idag så vi red på banan och fotade istället;) det gick mycket bättre idag men ändå känns det inte så värst bra, rider dåligt! men det går ändå bättre och bättre för varje dag:D hoppas att det blir lite bättre väder imorn då vi också ska hjälpa till med en tävling på nolia:)



/elvira

Tisdagar!

......
Har tjuvkollat lite på vårt schema som vi ska ha i höst, och det här blir våra tisdagar. Hur härlig dag på en skala? Och tänk om först slöjdläraren är borta, och bildläraren.. då har vi bara elevens val kvar så då blir det sovmorgon till typ halv 2 och sen elevens val som typ alltid är roligt! :D

HOPPAS verkligen att vi får ridning i år igen!

/Linnea

"Sovmorgon"

Imorgon tar vi en liten "sovmorgon" eftersom vi ska samlas på surf klockan 10, så jag ställer alarmet på 8.30 istället för 6.40! :P Vi ska till Degernäs imorrn för att bygga bort hagen, och sen åker vi tillbaka till surf och rider. Vi ska rida ut med Nicole, Jessica, Evelina och Ebba :)

/Linnea

Idag

Idag åkte vi somsagt förbi till ica på morgonen, köpte sånhär plocksallad och sen tankade Elvira, sen körde vi till surf. När vi kom dit tvättade vi hästarna, och sen tog vi ut dom igen. Sen åt vi lunch, sen gick vi till Stöcksjö och badade :) Galet härliigt! Sen gick vi tillbaka till surf och då red vi. Skrittade fram ute i skogen, sen red vi på banan. Gjorde lite allt möjligt, hon var grymt envis idag så jobbade på med det. Tog lite galopp och försökte mig på lite travvolt, gick väl sådär men hon var ändå duktig. Är inte alls nöjd över hur jag red :P

Tog ju med systemkameran men orkade aldrig ta upp den från moppen :P Så det blir mobilbilder idag igen!



Morgontrötta hästar :)





Fick låna Evelinas schabrak, ryza blev jättesnygg! :D


Fast det ligger lite konstigt här men var galet stressad när vi skulle sadla och så, men ska fixa till det bättre imorrn och ta en bättre bild ;)


Imorrn blir det uteritt! :D

/Linnea

ändrade planer igen

jag ska inte hyra tilda utan kaktus:)




/elvira


imorn

imorn ska vi bygga ner den gigantiska beteshagen och sen efter lunch ska vi rida ut i skogen:D



/elvira

torsdag;D

idag så for vi också ut tidigt till stallet, stannade på vägen dit för att köpa mat och tanka. vi började med att bada hästarna. kan säga att jag blev BLÖT då jag tjafsade med kaktus för han vägrade flytta på sin rumpa som han stog och pressade mot väggen hela tiden:) sen åt vi lunch och så gick vi till stöckjön och badade:D

idag skrittade vi fram och av hästarna i skogen och red resten av tiden på banan. kan säga att det blev allt annat än bra, det gick totalt sämst. jag va bara som en fumlig klumpfot men det gick iafall bättre än igår då vi red på banan:) men det har vart en helt underbar dag i stallet:D




/elvira



onsdag

igår red vi ut i skogen sen travade vi hästarna lite på ridbanan:) på ridbanan vart det inte direkt lyckat men ute i skogen gick det bara bra:)



/elvira

väntar

Sitter redo ute på moppen och väntar på elvira :P vi kör till surf nu, vi ska stanna på Ica och köpa mat och sen blir det en heldag i stallet :) /Linnea

Ändrat


Blev lite ändringar angående hyrningen, skulle ju hyra Fabian men eftersom Oboy är borta så ska hon som skulle hyrt honom ta Fabian istället, så jag får Tilda :) Blir nog bra, ska bli kul iallafall! Länge sen jag red henne :)

Elvira får berätta själv vem hon ska hyra istället, hon skulle ju egentligen ha Tilda :)

/Linnea

Godnatt

Nu ska jag lägga mig, kommer vara såååå trött imorrn men aja. Ska bli as roligt imorrn, vi ska göra lite blandat men det kommer bli super! :) Tar med mig systemkameran imorrn så förhoppningsvis blir det bättre bilder :)



/Linnea


Happyface

Galet vad jag älskar mitt liv just nu!

/Linnea

Onsdag

Var helt död imorse när alarmet ringde... på något sätt lyckades jag ta mig upp och var klar när Elvira kom ;) Vi körde ut till surf och var där runt 8. Hämtade in hästarna och stod ute i solen och borstade dom i typ en timme. Sen skrittade vi ut med Jessica, Evelina, Ebba och Camilla. Sen red vi lite på banan för att trava igång dom lite :)

Travade lite i taget, gjorde volter och skänkelvikningar, sen avslutade jag med att galoppera en långsida i båda varven :)









/Linnea

kvällen

ska inte göra så mkt ikväll, städa rummet, durcha och se på film. tror att det blir justin bieber filmen, never say never. tror också att jag måste fara till stallet ganska tidigt imorn för vi ska fara till farmor sen:)



/elvira

tilda

sen ska jag få hyra denna sötnos:D



/elvira

från en sötnos till en annan



hej! vi red ju hem hästarna idag. det va galet efterlängtat att få rida och hålla på med hästarna igen:) jag fick rida hem kaktus istället för loke men det gjorde ju inte så mkt. ska få sätta igång han också:D det gick bara bra att rida hem. till en början va det sjukt varmt men sen när vi började rida va det rätt skönt:)

/elvira

tjena kompis


vila i frid!



vackra och underbara o'boy och lilleman♥

Hehe

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=512970

Haha Elvira, kolla namnet :D

/Linnea

:'(



Dom har även tagit bort Lilleman... han blev sjuk, hoppas han har det bättre nu. Vila i frid! ♥

/Linnea

Oboy


Dom berättade lite mer om vad som hade hänt Oboy, han hade brutit benet. Så därför var dom tvungna att ta bort honom. Vila i frid! ♥

/Linnea

Tillbaka på surf

Nu är alla surfs hästar och ponnyer tillbaka på surf! Det gick faktist rätt bra att fånga alla i hagen, det var Alexi, Manne och Kate som tramsade omkring och ville vara kvar men till slut gick det :) På med sadel och träns och upp på hästarna, sen skrittade vi tillbaka till surf :)

Ska bli så galet kul att rida i stort sett varje dag i mer än en vecka! :D


Jag rider Ryza om jag inte sagt det :)

/Linnea

Grillat

Kom hem från Nydala för en timme sen ungefär, var där med Elvira och Elsa och grillade ikväll. Även om det blev kallt efter ett tag så var det galet mysigt att sitta där vid elden! Vi badade också, var faktist jättevarmt i vattnet :) Sen träffade vi lite trevligt folk (haha) :P

Nu ska jag lägga mig, vi ska vara på surf klockan 10 imorrn för att rida hem hästarna :) Taggar!



/Linnea

Star





/Linnea

Pirre






/Linnea


Berättar sen

Hoppaaaaas det här går vägen... så galet roligt!

/Linnea

Kvällen

For först hem till Johanna och var med henne och Elvira där ett tag, vi satt mest bara och snackade och sjöng (haha väldigt vackert kan jag lova). Sen åkte vi och träffade en massa, vi typ körde brännboll och snackade.

Jaja, är grymt trött just nu så börjar dra mig mot sängen.. vi hörs! :)


Längtar gaaaaalet mycket till på tisdag, då ska vi äntligen få rida hem hästarna från betet! :D

/Linnea


RSS 2.0