Uppsats om havet

Sitter just nu och skriver för fullt på min uppsats om havet. Framåt går det och det känns bra iallafall :) imorgon är det fredag och det känns väldigt skönt! Ska bli roligt att hoppa dessutom :)

/Linnea


Sista provet

Gjorde bort mitt sista prov idag, ett noprov. Gick myyycket bättre än förväntat (kändes det som iallafall) så det var ju bra. Förhoppningsvis blir resultatet bra också. 

Nu är det bara SOuppsatsen kvar. Den ska in på fredag så jag ska ta och skriva på den nu. 

/Linnea

Vila i frid <3

Älskade, älskade, älskade Dixon. Underbara ponny, kommer sakna dig killen <3

/Linnea


Eurovision 2013 i Sverige!


Ingen har väl missat att Loreen tog hem segern till oss i Sverige inatt! Vi såg finalen på surf, och jag med mina matematiska kunskaper (hm..) kom på att vi vunnit när det var 6 länder kvar som skulle rösta. Vi blev inte lite glada då ;)



Välförtjänt seger kan man lugnt säga. 18 tolvor av 41 möjliga och röster från 40 länder kan man inte ta miste på :)

/Linnea

Nattvaktning

I helgen har vi varit nattvakter på surf. Det var ponny och storhäst dressyrtävlingar :) Igår skulle vi se på Eurovision i cafeterian, men TV-boxen funkade inte så vi fick ordna det med Elviras dator. Så vi kunde se det även om det hackade väldigt mycket. 

image descriptionimage description

Det var riktigt jobbigt att gå upp mitt i natten och kolla till alla hästar. Men det gick bra iallafall, inget hade hänt :)

image descriptionimage description
Såhär ser det alltså ut på SURF klockan 3 på morgonen i valackhagen. 

Är väldigt trött efter helgen, känns jobbigt med skola imorgon!

/Linnea

24/5-12

fick rida fritz i torsdag och vi hade förberedande hoppning:) det gick faktist jätte bra! 

vi hoppade två linjer och en båge och till sist en bana. fritz har ju en tendens att ta gigantiska språng och hoppa av väldigt tidigt trots att det knappt var några hinder utan sockerbitsbommar på typ 20 cm. det va två linjer som inte gick så bra men resten blev super. ett tag fick han en super fin och härlig galopp. det va kul för jag har aldrig upplevt fritz så förut men sen va det ju också 1-2 år sen jag red honom på lektion:)

nästa vecka har vi hoppning och då ska jag troligtvis få rida nixon:)



/elvira

Heja Sverige!

Igår såg jag på eurovision, semifinal 1. Sverige är ju med imorrn men tänkte att det kunde vara kul att se ändå. 

Har hört alla låtarna innan och tyckte några var riktigt bra, men några av dom var inte alls bra live som jag trodde. Mina favoriter från igår (som var bra) är Island, Ryssland, Rumänien, Grekland och Cypern. Somnade efter sista låten var slut och vaknade när eftertexterna rullade. 

Taggar iallafall att se imorrn, då Sverige är med. Då är det även bättre låtar. 

/Linnea

Hoppningen i fredags

Som Elvira skrev så hade vi tre olika banor med omhoppningssvängar. Gick mycket bättre än jag förväntat mig, Nixon är väldigt yvig i svängarna så jag brukar få jobba hårt med det. Men han var som en helt annan häst, kunde svänga två meter efter ett hinder, och i vanliga fall brukar han dra iväg lite då. 

Så jag är riktigt, riktigt nöjd. När vi körde snabbhets"tävlingen" kom jag på en andra plats efter Elvira. Nu i efterhand tycker jag att jag mesred, men bättre att rida noggrannare och hinna svänga, än att missa ett hinder. 

På slutet fick vi hoppa en kombination. Red på mycket mer då och han flög över båda hindren, jag skojar inte när jag säger att det kan ha varit två av hans snyggaste språng någonsin. Så jag ska rida som jag gjorde då nästa gång.


Obeskrivligt fina, underbara ponny. ♥

/Linnea

soffpotatis

hundarna får inte vara i soffan på grund av att dom krafsar sönder den men nu på senare tid har man hittat chaplin i soffan rätt många gånger...



/elvira

4 bilder

Lite blandade bilder från den senaste tiden.

/Linnea


Seg onsdag

Vaknade imorse av alarmet jag ställt, stängde av det, somnade om, och vaknade av att Elvira kom hem till mig.

Dom senaste dagarna har varit rätt sega men väldigt skönt att vara ledig. Vår film är i stort sett klar och vädret är underbart. Imorrn ska vi till Nydala med klassen och andra klasser, vet inte riktigt vad vi ska göra där men nåt kul får man hoppas :)

/Linnea


Vi jobbar på


18/5-12

på grund av spöregn fick det bli en innomhuslektion, vilket vi inte var så glada över. vi hoppade tre olika banor där vi fick träna på snäva svängar. jag testade att rida fille med sporrar och jag kan säga att det borde jag gjort för länge sen!

i slutet körde vi en ''kak-tävling''. vi skulle ride en omhoppningsbana på tid och den som ''förlorade'' ska bjuda på fika nästa vecka på teorin. det var sjuktroligt och det var en av dom roligaste lektionerna på länge!:)


mitt i banbygget började det spöregna och hagla.

/elvira

11/5-12

förra fredagen var som sagt årets första utomhus-hopplektion:) alla hästarna var pigg och glada! för en gångs skull kändes det skitbra. fille lyssnade jätte bra. vi hoppade lite på serpentiner, volter och linjer. vi fick träna på att reglera galoppen då det var ojämna avstånd (eftersom att vi är så duktiga på att mäta) mellan hindrerna. i slutet hoppade vi en bana. jag är jätte nöjd över lektionen!:)



/elvira

Ingen blogglust

Känner verkligen ingen blogglust. Har försökt skriva flera inlägg men allt låter bara löjligt knäppt, så jag sparar det till senare. Ska iallafall ta itu med lite skolarbete nu så jag får det ur världen. 

/Linnea

sommarkänsla

fick värsta sommarkänslan i morse. vaknade före alla andra, gick ut med hundarna på tomten och hoppade studsmatta i pyamas och åt frukost ute:)



/elvira

...

i onsdags gjorde jag bort två nationella prov och sång ''testet''. inget av de gick specielt bra. i torsdags så helgjobbade jag på surf då jag mockade upp en till orm. det känns som att det bara händer mig eller så är det bara jag som överreagerar:) sen igår var jag och linnea på pegasus en sväng. jag hittade en tröja som jag blev helt kär i men då den kostar runt 900 kr är det nog inte så troligt att den kommer bli min...



/elvira

Förra veckans hoppning

Såg nu att jag inte skrivit något om förra veckans ridlektion. 
Vi var iallafall ute, det duggade lite ibland men annars var vädret helt okej. Vi hoppade lite olika hinder och till slut även en bana. Det gick sådär, hade ingen bra känsla men Nixon var iallafall väldigt fin. Han fick mycket större galopp när vi var ute så jag hade fullt sjå med att hålla koll på galoppsprången mellan hindren. 

/Linnea

Imorgon

Imorgon kväll har vi ju hoppning och eftersom vi är lediga åker vi dit tidigare. Vet ingen tid än men före middagen :) Ska iallafall bli grymt roligt att hoppa och jag hoppas vädret är bra så vi kan vara ute.

/Linnea

Ponnyridning på Strömpilen



Idag följde jag och Ebba med till Strömpilen för att leda hästarna. Ryza och Relios blev det som fick följa med, och dom var underbart snälla :) Ryza såg lite förvirrad ut när hon kom ut ur transporten medan Relios var hur cool som helst. Gud vilka snälla hästar alltså.

Vädret kunde ha varit bättre då det småduggade hela tiden, men vi får se det positivt och säga att det kunde även ha varit sämre ;)

/Linnea


Övernattning



Förra helgen var det övernattning på surf, och jag var med som ledare :) Väldigt roligt var det!

/Linnea


Ledig i en vecka

Nu ska jag ta tag i bloggningen igen, nu när jag är ledig och har tid. Vi är ju lediga idag och imorrn på grund av kristi himmelfärd, och eftersom vi har temavecka nästa vecka så börjar vi inte skolan förrän på torsdag, om precis en vecka. Inte dåligt alls, blir som ett extra lov! :D

Ska iallafall gå igenom allt som hänt under veckan :)

/Linnea

Tisdag

Hade matte nationella del C idag, alltså problemlösning. Gick över förväntan även om vissa tal var riktigt svåra. Känns skönt att ha det bortgjort iallafall!

Imorgon väntar två prov. Först sista nationella, matte muntliga är det. Är inte riktigt säker på hur det går till, men det går nog bra. Efter det har jag franskaprov, det är väldigt viktigt då det bestämmer om jag ska fortsätta ha mitt MVG eller om jag sänker mig.

Fullt upp i skolan under dom här tre dagarna i skolan med andra ord, ska bli skönt med långhelg.

/Linnea


Fullt upp

Kommer ha fullt upp i veckan med prov, skola, stallet och ponnyridning. Tror uppdateringen kommer hamna lite efter, ska försöka skriva :)

/Linnea


hade en super bra dag i stallet igår! först stog jag och borstade och myste med kaktus i ungefär en timma, vilket han uppskattade då han är halt och inte blivit borstad eller nått på ungefär en vecka. han var supermysig!♥ sen så hade vi en hopplektion ute som gick jätte bra!




/elvira

Världens underbaraste ♥



/Linnea

Äntligen fredag

Det här har varit den bästa dagen på länge. Är på grymt bra humör, slutade 10 och ska snart iväg till surf för att hoppa Nixon. Eller jag tror jag ska ha honom iallafall, om vi inte ska byta igen men det tror jag inte. 

Är iallafall taggad och hoppas vi gör något roligt :) 

/Linnea

fredag

igår hade vi teori, fick se när elias hoppade flight. ikväll är det hoppning som vanligt. antar att jag ska rida fille:)



/elvira

Min torsdagskväll

Vi fick veta våra resultat på svenska nationella idag, och jag är supernöjd. Fick MVG på skrivuppgiften och läsförståelsen, och VG+ på muntliga. Sammanlagt blev det MVG :) Så mitt betyg är därmed säkrat, vilket känns otroligt skönt!! 

Thaimat till middag gjorde inte direkt att jag blev på sämre humör, och nu ska jag och bror min ta moppen till mediamarkt för att kolla runt lite. Ska kolla om jag hittar nåt skal :)

/Linnea

Uppe med tuppen

Vaknade redan klockan 5 imorse och var förvånansvärt pigg, så jag tog tillfället i akt och steg upp då. Annars hade jag somnat om, vaknat en halvtimme före skolan började och varit hur trött som helst. Skoldagen gick långsamt men hade inga direkt jobbiga lektioner, så det var helt okej. 

/Linnea

somebody that i used to know

har tagit mig igenom en oerhört dryg skolonsdag som varit värre än någonsin. har aldrig varit på en mattelektion som varit tråkigare eller gått långsammare. sen hade vi också spanska nationella och det har utan tvekan aldrig någonsin gått så dåligt på ett prov...

på musiken ska vi också i mindre grupper sjunga inför klassen medans dom spelar. linnea, ebba, evelina och jessica vet att jag (utan att ljuga) inte kan sätta några toner och låten vi ska sjunga är somebody that i usted to know.
hur ska detta gå?...




/elvira

Massor med skolarbete

Efter middagen kom Elvira hit, vi skrev klart konsumentekonomin som är en aning försenad, känns väldigt skönt att ha det bortgjort. Har franskaprov imorrn så nu är det hög tid att börja plugga till det. 

/Linnea

Solar

Just nu ligger vi ute på fotbollsplanen utan jackor och solar. Riktigt varmt! :)


4/5-12

började lektionen på hebel men slutade den på star:)

hebel
som linnea skrev så hade vi en liten bana på fyra hinder. på uppvärmningen var hebel lika studsig och pigg som alltid. när vi hoppade banan gick det till och från väldigt bra. då jag drev och mjuknade i tid gick det riktigt bra. då sprang han inte på som han brukar utan längde på stegen och hoppade mer framåt än rakt upp:)

star
hade aldrig ridit han mer än på en ghymkana lektion så det var kul att få testa han på riktigt. det gick över förväntan då vi tog oss över hindrena utan några stopp eller konstigheter så jag är väldigt nöjd!:)

hade gärna velat hoppa banan en gång till med båda två så man kunde förbättra det man kom på under första rundan men tyvär skulle tiden då inte räckt till. hur som helst var det en väldigt rolig lektion och det var kul att få testa andra hästar!



/elvira

3/5-12

i torsdags red vi ute för första gången vilket var väldigt mysigt! vi skrittade fram i skogen och fille lät som en båtmotor hela vägen.

när vi kom till banan sa elisabet att vi skulle korta lädrena till jockey-läder eftersom vi skulle träna inför beachen 2012. det var iallafall väldigt roligt. vi stod upp i lättsits och travade och galopperade runt banan. det brändes i bena och hästarna var ruskigt taggade:)



/elvira

27/4-12

kommer ärligt talat inte ihåg vad vi gjorde förra fredagen. jag red fille, det gick dåligt, han va seg och vi hoppade typ en bana. 



/elvira

26/4-12

red nixon förra torsdagen. är skitnöjd över lektionen!

vi red avdelningsridning störredelen av lektionen och sen tränade vi på öppnor. jag är inte van att rida så känsliga hästar så jag hade lite problem att hitta ''balansen'' men det va kul att få rida nixon och känna känslan av en häst som går framåt utan att man behöver bråka:)

jag är verkligen supernöjd. det va inte så att allt gick bra men det gick bättre och bättre hela tiden. för en gångs skull kändes det som att jag utvecklades eller vad man säger:)



/elvira

Igår och idag

Igår fick jag inte särskilt mycket gjort. Var på surf och kollade på seriedressyren, och sen var jag bara hemma.

Idag har jag gjort rätt mycket. Har städat mitt rum och tvättat en massa kläder, och tog jag moppen ner på stan tvärt för att kolla efter "springbyxor", vet inte vad dom heter men typ löpartights :) Hittade inga där så jag gick och köpte lite smågrejer istället. Sen for jag och mamma upp på stadium på ersboda och där hittade jag ett par som jag köpte.

Är inte direkt taggad på skola imorrn.....
image description

/Linnea

Film


/Linnea

Byte av hästar i fredags

I fredags skulle vi testa byta hästar, därför var vi riktigt nervösa när vi gick fram till listan. Fick Fritz så jag fick ställa om mig rejält från Nixon :) Vi hade en väldigt enkel bana med fyra hinder, gick okej med tanke på att jag inte är van vid att rida honom. Kom runt banan, satt kvar i sadeln och följde med hyfsat i hans jättehopp. Nöjd iallafall :)

Efter halva lektionen sa Pernilla att vi skulle byta hästar igen med varandra, den här gången fick jag Tilda. Blev glad då hon var min favorit förut och jag har inte ridit henne på minst ett år :) Hon är också väldigt olik Nixon och samtidigt väldigt olik Fritz, så det var roligt. Blev några avbrott och ibland hann jag inte hänga med. 

Är iallafall nöjd över lektionen och det var väldigt roligt :)

/Linnea

Tröttare än någonsin

Är sååå himla trött nu, sov inte mycket inatt och vaknade med VÄRLDENS träningsvärk. Herregud alltså, jag kan ju knappt gå. Det är resultatet av min hårdträning i torsdags, kondition på idrotten igår och ridningen igår. Skriver om ridningen imorgon istället och då ska jag även klippa ihop en film, för nu ska jag ta ut linserna och sen kolla på hockey. 

/Linnea

borta

har varit utan internet i vecka men nu är det äntligen tillbaka!:)

snart kommer linnea och hämtar upp mig så far vi till surf. ikväll ska pernilla blanda om så alla ska få andra hästar. spännande!:)



/elvira

borta

har varit utan internet i vecka men nu är det äntligen tillbaka!:)

snart kommer linnea och hämtar upp mig så far vi till surf. ikväll ska pernilla blanda om så alla ska få andra hästar. spännande!:)



/elvira

Min kväll

Ikväll blir det till att plugga matte och träna. Har inte tränat på flera dagar nu, och har nationella i matte imorgon så det är verkligen behövligt. 

Är något avundsjuk på min mamma som befinner sig någonstans i medelhavet, på en kryssning. Ojojoj. Livet är orättvist.

/Linnea

Valborg



Valborg spenderades med Elvira, Linda, Lisa, Gabban och Frida. Först grillade vi och var hos Lisa ett tag, sen for vi ut med mopparna en sväng och sen for vi hem till Frida och "tältade" på hennes altan. Vi sov iallafall i sovsäckar så lite känsla var det allt.

Det var ganska kallt så vi sov med onepiece på i sovsäcken, det var lagomt varmt inatt när vi la oss iallafall. Sen vaknade alla klockan 6 imorse och det var SVINKALLT. Lyckades somna om, vaknade 9 och det var varmt igen. Stannade hos Frida till 12 någon gång, sen for jag hem. Körde i onepiece, har aldrig känt mig fånigare men det var härligt iallafall!

Vårkänsla har jag iallafall fått :)

/Linnea


Kort

Är hemma nu, något sliten och trött. Har haft en super kväll och natt, något kallt kanske, men vi har ändå haft roligt :) Ska ta ut vovven på en promenad nu så jag bjuder på bilder senare.

/Linnea

RSS 2.0