Tyvärr

Visstja, alla verkar ju vara lediga imorgon men det tycker inte vår skola att vi ska vara. Så vi går i skolan imorgon och är lediga på tisdag, bland det ovärdaste någonsin. Usch usch.

/Linnea

Helgen

Igår var jag då barnvakt tillsammans med min kusin Amanda, åt mina kusiner Joline och Leo. Var väldigt roligt och allt gick bra! :) Vi såg på bilar 2, måste vara en av dom bästa filmerna någonsin. Exakt min humor, haha.

Kom hem vid 1 idag, tog ut moppen direkt och körde till godishuset med bästa tjejerna, köpte alltför mycket godis, körde vidare till coop och köpte mat till imorgon. Vi ska grilla! Ingen av oss vet hur man gör riktigt så det ska bli väldigt intressant.. ;)

Känner mig rätt trött och sliten efter helgen så det blir hyfsat tidigt i säng ikväll. 

/Linnea

Tävla

Okej nu behöver jag er hjälp.. har bestämt mig för att jag ska vara med i ponnyhopptävlingen på surf i juni, vill verkligen nu men jag vet att jag kommer fega ur, så bokstavligt talat TVINGA mig att ställa upp. :)

/Linnea

Film



Hade stora problem med att få musiken att passa rätt, filmen blev väldigt kort och det är inte många låtar som passar då. Så jag fick dra en fuling och börja vid refrängen istället för från början.

Låten är självklart en One Direction låt, Everything about you heter den ;)

/Linnea

Hoppningen i fredags

Förra veckan på teorin fick vi önska lite vad vi ville göra resten av terminen, och i fredags hade vi med två önskningar. En kortare, mer intensiv bana och en trippelbarr. 

Nixon var väldigt fin ibland, särskilt på uppvärmningen och i galoppen, men mellan hindren orkade jag inte riktigt driva så han hoppade inte så bra som han brukar. Vi fick en rivning, märkte det faktiskt inte förrän nu när jag såg filmen. Sprången över trippeln blev grymma, vilken ponny alltså. Överlag är jag nöjd :)

/Linnea

Lektion i kombigruppen

I torsdags köpte jag Saras lektion i ponny kombigruppen. Fick rida Fritz och det var dressyrlektion :) Det var väldigt länge sen jag red Fritz så det var jätteroligt att rida honom! I början gick det inte speciellt bra, men det gick hela tiden bättre och bättre under lektionen så på slutet var jag nöjd iallafall. 



/Linnea

Drar det lite snabbt

Har haft fullt upp i veckan, med skolan och stallet. Nu när jag tagit fram moppen kan jag köra dit när jag vill, vilket resulterar i att jag där där oftare och längre. Så skönt att kunna bestämma själv! :)

Igår gjorde jag bort två prov, först en skrivuppgift i engelska (nationella) som förhoppningsvis gick bra, och ett oförberett muntligt prov i franska som jag hoppas gick bättre än vad det kändes. 

Ska skriva lite om ridningen nu, sen ska jag åka förbi till Evelina och hämta filmer från igår, och sen kommer min moster och hämtar upp mig. Ska vara barnvakt ikväll åt mina kusiner, ska bli roligt :)

/Linnea

trött på skolan...

jag är sjukligt trött på skolan nu. hela denhär vecka har jag hållit på med skolarbeten. från att jag gått upp till jag har gått och lagt mig. skönt att det bara är en dag kvar nu:)

ikväll är äntligen ridning. väldigt skönt efter en veckas hårt jobbande. fick ett sms av jessica där det stod att jag ska rida nixon. det ska bli jätte roligt!:)



/elvira

Frågor

hur/var fick du lära dig att köra moppe och visst måste man vara 15 år för att få köra moppe och få ta "moppe körkort"?
är det andra saker man måste lära sig om man vill köra vespa?
det skulle vara skit SNÄLLT om du skulle kunna svara på mina frågor i något inlägg!!
/ Surfaren

Svar: Både jag och Elvira tog moppekortet på Umeå-Vännäs trafikskola, man måste vara 14 år och 9 månader för att gå kursen och övningsköra. Man måste vara 15 år för att göra provet, jag gjorde mitt en vecka efter min födelsedag till exempel. 

Man får lära sig allt på kursen, man får böcker och allt man behöver veta står i dom :) 

/Linnea

Lugn tisdag

Har haft en lugn skoldag idag, har inte haft några riktiga lektioner. Efter lunch kom det en författare från england/usa/australien (nånstans där man pratar engelska iallafall) och hade typ lekar med oss. Kände att min engelska inte var på topp men ändå så är jag helt säker på att jag vill flytta till usa. Så grymt roligt.

Just nu har vi media och vi gör som vanligt inte mycket, ska skriva på min svenskanovell lite tror jag.

/Linnea

jag har en novell!

i mitt fall var det inte en springtur som funkade utan ostkrokar;)

/elvira

Premiär för moppen!

Idag tog jag fram moppen! Har inte kört på ett halvår så det var underbart kan jag säga. Körde först runt lite för att repetera regler och bra att veta grejer, typ att blinkersen funkar och så. Sen körde jag ut till surf, tänkte kolla om Jessica, Evelina och Ebba var kvar men det var dom inte, så då bestämde jag mig för att hälsa på hästarna. Var där i två minuter och sen for jag, måste vara något slags rekord.

/Linnea

lalalalala

just nu är jag fylld med ganska mycket ångest. beslutsångest, skolångest, panikångest...

har t ex en hel kärleksbok att skriva som ska vara inne på onsdag. har inte tagit mej någon vart för att allt har blivit så dåligt. pappa har varit och fiskat och kom nyss hem. det kommer att stinka fisk i hela huset så när jag ändå ska hålla mej instängd i mitt rum kan jag göra ett super ryck och få nånting gjort på min novell men jag har kört fast! enligt min idrottslärare ska man vid såna här tillfällen ta en springtur och rensa tankarna men jag vet inte. det känns inte så lockande det heller...


/elvira


Jobbig vecka att se fram emot

Imorrn börjar skolan igen och jag är verkligen inte taggad. Har många inlämningsuppgifter som ska in, sista engelska nationella på fredag och matte nationella börjar nästa vecka. Och sen eftersom det börjar dra ihop sig mot sommaren så märker man att lärarna börjar ge såna här "stora" uppgifter som är en stor del av betygen. 

Så den här veckan blir fylld av plugg. Yay.

image description

/Linnea

avundsjuk!

måste bara säga att jag är väldigt avundsjuk på jessica, ebba och evelina som ska praoa en hel vecka på surf...

själv måste jag gå i skolan. har hur mycket som helst att göra!

image description

/elvira

alita



/elvira

hoppning med loke:)

till allas stora förvåning fick jag rida loke i torsdags:D han brukar ju egentligen inte gå på våra lektioner men då det va många hästar som inte kunde gå på grund av vactination och hälta så hamnade jag på loke. väldigt roligt då jag bara ridit han en gång på två år och då red jag igång honom.

vi hade iafall hoppning. först red jag väldigt mesigt men sen insåg jag att den som skulle dö först på grund av dålig kondis va jag så då började jag rida lite bättre:)

det jag hade mest problem med var att hitta stödet i stigbyglarna, jag bara flaxade runt. annars gick det bra. det jag är missnöjd med är min insats. det va iafall väldigt roligt att få hoppa gamla favoritponnyn! har saknat honom väldigt mycket!:)



/elvira

Trött i armarna

Vaknade upp imorse med världens träningsvärk i armarna, med tanke på att vi knappt tränade nåt igår så måste jag vara vääääldigt otränad. Tror det är från våran "plankan" tävling vi hade. Hahah.

Skulle ju egentligen på stan men orkade inte fara dit, var för trött och kände mig bara allmänt otaggad. Istället ska jag städa mitt rum som aldrig varit stökigare och sen ska jag hitta på något annat. Måste leta fram en massa kläder för halva min garderob är helt borta, väldigt mysko. 

/Linnea

Förra veckan

Kom på att jag aldrig skrev nåt om ridningen förra veckan.

Vi värmde upp hästarna genom att trava runt på en stor volt med tre hinder, för tillfället låg det tre travbommar mellan varje hinderstöd. När vi travat ett varv på volten skulle vi fatta galopp och hoppa ett räcke i ström. Jag och Nixon fick agera tät, han blev något taggad av att ha dom andra galopperandes bakom sig, haha.

Sen blev travbommarna till tre hinder på volten och det blev till en liten bana tillsammans med två andra räcken. Det gick ganska bra, sprången blev bra och jag lyckades hänga med till skillnad från gången innan vi hoppade, men jag hade ingen riktig känsla och det blev ganska flängigt emellanåt. 

image description

/Linnea

Snöstorm

När jag kom hem från surf trotsade jag snöovädret och gick till konsum för att köpa godis. Observera att jag gick. Frivilligt. Värt det var det iallafall ;) 

Har duschat också så nu är jag klar för sängen. Imorrn ska jag på stan tror jag, måste köpa nya jeans då två av mina har spruckit nu. Inte bra.



/Linnea

Teori

Idag hade vi teori. Hade riktigt roligt faktist, vi gick igenom olika träningsmetoder för att bygga muskler och därmed kunna rida bättre. Kan ju säga att det behövs, särskilt nu när jag rider Nixon. Han kräver lite för mycket av mina muskler om jag nu har några för tillfället, haha. Nej men nu ska det tränas.  

/Linnea

Nationella i engelska

Sitter på SOn nu och jobbar med en uppsats. Hade engelska nationella imorse, eller ja hela förmiddagen. Vi hade två delar, en läsförståelse och en hörförståelse. Förhoppningsvis gick det bra :)

image description

/Linnea

Träna träna

Äntligen har jag börjat träna igen, hade ju en period i höstas där jag nästan började närma mig bra kondition. Sen kom jullovet och jag tog en paus, "börjar efter nyår" jo men tjena. Nu är jag iallafall igång och är mer taggad än någonsin. Har nyss varit nere i källaren och sprungit på crosstrainern, gick över förväntan. Dog inte av syrebrist eller något sånt, fast jag har typ sträckt vaden på nåt sätt så det gick inte så snabbt :P

Känns bra att vara igång iallafall!

/Linnea

onsdagar = drygdagar

har haft en riktigt usel skoldag som känndes som hundra år. den tog nästan aldrig slut!

har iafall varit ner en sväng till hrokur och örvar och gått på en promenad med dom:) nu ska jag ägna lite tid till att skriva på min kärkeksbok som ska in om en vecka och hitills är tom...


imorn är det iallafall ridning, hoppning:)

/elvira

SEG skoldag



Idag var det den drygaste skoldagen på länge. Den tog aldrig slut! Blev inte heller allt för glad när jag kom till skolan på morgonen, hade stressat dit och cyklat på en oplogad väg med 3 dm snö och så är vår svenskalärare borta så vi hade ingen lästid. Det kom ingen vikarie till svenskan efter lästiden heller så vi fick hål. Med andra ord kunde jag ha tagit sovmorgon och istället börjat halv 10. 

/Linnea


Onsdagspromenad

Efter skolan for vi till Örvar och Hrokur, tog ut dom på en promenad :) Först snöade det värsta mycket, sen blev det jättesoligt och varmt. Är less på det här vädret nu. 

Hästarna var iallafall snälla som vanligt och det var mysigt :)



/Linnea


tisdagkväll

har haft en väldigt rolig tisdagkväll med linnea, linda, gabban och frida:) vi va ju och såg på hungerspelen och den va sjukt bra idag med! ni som inte sett den borde göra det!:)

sen måste jag bara komentera vädret: det suger!




/elvira

Hoppas

Syon var på en annan skola idag så kunde inte kolla om jag kommit in eller inte. Men alla säger att lägsta poängen som kom in på ekonomi var typ 160 och jag har 245 tror jag, så jag hoppas det är sant :) 

Ska gå till henne imorgon iallafall, måste ändå söka om. Ska söka inrikning på ekonomi :)

/Linnea

Hahaha....

Varje gång jag går in här så läser jag fel... min hjärna funkar inte som den ska.



Och ja, jag är trött :P Haha..

/Linnea

Klumpigt där

Som dom flesta kanske vet så kan man idag gå in och kolla om man tagit sig in på dom gymnasielinjer man sökt. Självklart har jag lagt pappret med mitt lösenord nånstans där jag skulle "komma ihåg det". Måste gå till syon imorrn och kolla om hon kan logga in åt mig, annars måste jag vänta till juli och det har jag ingen lust att göra!

/Linnea

Konstig känsla

YEEEEEES jag hittade nyss min matteläxbok, full med oinlämnade läxor som förhoppningsvis ska rädda mitt betyg. Blev faktist konstigt nog taggad på att plugga, vet inte riktigt vart det kom ifrån, tror jag blev glad att jag hittade boken. Ska iallafall gå och duscha nu och sen sätta mig och skriva klart min svenskanovell :) 

/Linnea

hungerspelen

som linnea sa skrev ska vi se the hunger games imorgon igen. det kommer att svida rejält i plånboken men om jag kan lägga ut så mycket pengar på ostkrokar, godis och sånt så kan jag väl ändå gå på bio. jag behövde ju liks inte betala nått förra gången:)

/elvira

Igen, igen och igen

Eftersom att jag tyckte filmen var så bra så bestämde jag mig för att följa med Gabban, Linda, Elvira och Frida imorgon och se den igen :) :P Längtar!!




/Linnea

The Hunger Games



Igår åkte vi på bio och såg The Hunger Games, även känd som Hungerspelen. Den var hur bra som helst, skojar inte när jag säger att det kan vara en av dom bästa filmerna jag någonsin sett. Gud alltså. 

Och som Elvira skrev så är det än en gång bevisat att vi inte kan sitta bredvid varandra när vi går på bio, tror ni inte att vi höll på att dö av skratt när det var sorgligt, för en gubbe som satt framför oss satt och rapade. Flera gånger höll jag på att kvävas för att jag inte skulle skratta högt, och Elvira hade stora problem med sitt skratt! Som tur var lyckades vi inte skämma ut oss :P 

/Linnea


söndagen

idag har jobbat mej igenom en till dag på surf, sen ikväll va jag och linnea på bio och såg the hunger games. den va väldigt bra tycker jag! och det är än en gång bevisat att jag och linnea inte borde gå på bio tillsammans. åtminstonde inte ensamma;)

sen så har jag, som säkert alla andra, ångest över att skolan börjar. ligger så sjukt mycket efter och har så sjukt mycket att göra.



/elvira

filuren

hoppade fille igår och vi tränade på att hoppa på volt och rakriktning och hoppa anorlunda hinder. för en gångs skull förstod jag hur jag skulle rida honom och det gick jätte bra när jag gjorde som pernilla sa men det va ju inte alltid jag gjorde det...

fick iallafall igång han ordentligt när vi red fram men då blev han jätte pigg istället och ville springa fort fort hela tiden.:)



/elvira

travhoppning

i torsdags tränade vi på att travhoppa. red kaktus.

ja, vi hade lite problem att få till sprången. blev kråkhopp på ungefär vartenda hinder men över tog vi oss med glädje:) ibland tappar jag bort mej själv rätt mycket och händerna hade jag överallt men jag är ändå nöjd med lektionen. nästa vecka ska vi göra ungefär samma sak. hoppas att det går super bra då!:)



/elvira

en obehaglig översakning

idag har jag helgjobbat på surf. fick mej såklart en obehaglig överaskning.

nixon va väldigt taskig mot manne i hagen och jagade bort han från silaget hela tiden så han kunde inte äta. jag kryper under ''staketet'' för att ta hans hög och flytta den till andra sidan. när jag ska dra ut högen ser jag att jag befinner mej öga mot öga med en orm, typ en dm ifrån mitt ansikte. blev lite lugnare när jag insåg att den va död men ändå. det är så sjukt äckligt!


kan även säga att relios tog hem priset för dagens grishäst!:)


/elvira

Grattis Jaxon ♥

image description
Idag fyller den här underbaringen 1 år. Minns att pappa ringde mig på skolan för exakt ett år sen och sa att det hade fötts 5 valpar, och att en av dom var vår ♥ 

/Linnea

Tårta



Igår fyllde Linn år så då bjöd hon på tårta efter ridningen, inte dåligt :D

/Linnea


Seg lördag

Har inte gjort så mycket idag, tiden har gått grymt fort så har inte riktigt hunnit med det jag tänkt idag. Har iallafall dammsugit och ska åka till ica efter maten och köpa godis :) Sen ska jag spendera kvällen med film och så ska jag skriva en svenska novell, den ska vara inne om en vecka ungefär. 

Sista dagen på påsklovet imorgon och det känns tungt. Vi kör igång direkt med nationella i engelska, och sen väntar matteproven som jag måste plugga till nu. Usch vad jobbigt känner jag.

/Linnea

Gårdagen

Igår var vi först ner till Hrokur och Örvar en sväng, vi gick en sväng med dom och borstade dom. Sen åkte vi med Evelina till surf vid 12, och så var vi på surf resten av dagen. På kvällen red vi, berättar mer om det sen :)

/Linnea


Traktordäcket

Igår när vi var på surf gick vi och satte oss på ett stort traktordäck i valackhagen. Det var grymt mysigt och solen sken för en gångs skull. Fick värsta vårkänslan!


Bilder från igår


surf:D

imorn ska vi äntligen fara till surf:D hade ingen ridning varken torsdag eller fredag förra veckan då det var påskhelg men imorn blir det ridning och en heldag på surf:)



/elvira

filmdag

denhär dagen kan man lungt kalla för slappdag! idag har jag först ätit godis och sett eclipse och happy feet 2 med min sjuka syster. efter middagen for jag till johanna där vi såg på bridemaides som förövrigt var väldigt rolig!:)



/elvira

Fota hästar

Tar med mig kameran imorrn så förhoppningsvis blir det lite nya bilder att lägga ut :) Har varit grymt dålig på att fota hästarna nu i vinter, anledningarna stavas KALLT UTOMHUS och FIKA.



/Linnea

Saknar


Om det är något jag saknar så är det PRAON. Två gånger, två veckor sammanlagt på surf. Underbart.

/Linnea

2 veckors ofrivillig paus

Imorrn ska jag äntligen få åka till surf, har inte varit där på nästan två veckor. Sist jag var där var när Johanna bjöd på kladdkaka efter ridningen. Så är ju lagomt taggad på att åka dit! Jag och Evelina åker dit halv 8, dom andra kommer senare tror jag. Det blir med andra ord en riktig heldag i stallet :) Grymt!


Något saknat!

/Linnea

Finaste Polapir

Nu är vår älskade lilla pirre plutt såld till Stenslanda. Förhoppningsvis får han det bra där och han verkar trivas om man läser vad som står på deras hemsida :)




/Linnea

Fjällen

Åkte till fjällen i torsdags och kom hem för nån timme sen. Har haft det grymt härligt och det känns som om jag varit borta i flera månader, haha. Vi har haft grymt väder och kört mycket skoter, en dag körde vi 9 mil. Galet. Bjuder på några bilder, vissa är redigerade för att passa in på instagram. :)



/Linnea


beställt!

nu har jag äntligen beställt balklänning:) beställde två, dock likadana men i olika färg och storlekar. jag hoppas innerligt att i alla fall den ena passar!



/elvira

final - ''fille''



/elvira

påsklov!

skönt att äntligen ha påsklov! va sjukt trött på skolan. hade tyvär ingen ridning varken torsdag eller fredag.

i torsdags kom nästan hela ena kusinfamiljen från stockholm. i fredags va vi på musköten och sprang runt. spelade basket, innebandy... försökte även återuppliva mina gamla gymnastikkunskaper men lyckades inge vidare alls.:)

idag har vi varit på stan och sen såg vi på bio. spegel spegel, en snövit film, såg vi:) den va väl rätt bra men lite fånig. kan också bero på dom dubbade rösterna. 



/elvira

onsdags

efter en sjuklt jobbig skoldag så åkte jag ner till vårdscentralen och tog första gardasil sprutan. det blev bestämt vid lunchtid att jag skulle ta den så hade hjärtklappning från 12 till halv fem typ. sprutan va inte så hemsk som jag förväntat mej. den kändes ju men va absolut uthärdbar!:)

sen va jag och linnea ner till örvar och hrokur och gick på promenad med dom:) det va soligt när jag lämmnade huset sedan halvvägs till stallet började det snöa och sen kom värsta hagelskuren. hämtade in två blöta hästar och när vi kom ut från stallet sen va det soligt och fint. konstogt väder!

hade även möjligheten att rida istället för evelina men det skulle bli så sjukt stressigt att jag knappt skulle hunnit och så fyllde min syster år så det vart inget. :)

image descriptionimage description

/elvira

La Vena




La Vena som jag red på HULK-kursen i Skellefteå :) Så fin häst! Sitsen på sista bilden kan ni ignorera, ser ut som nåt i stil med en hösäck :P

/Linnea

Haha


Balklänningar

I sommar ska vi alltså ha bal. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men det ska bli roligt iallafall för vi ska gå tillsammans vi vårat lilla "gäng" eller vad man nu ska kalla det :)

Mycket prat om klänningar är det iallafall ;)


/Linnea


Knäppt väder

Först är det fint väder, sen helt plötsligt blir det snö/hagelstorm och i nästa sekund skiner solen igen. Usch vad less jag är på snön, nu är det faktiskt vår.


image description


/Linnea


Fina vännerna mina

Mina fina vänner Elvira, Linda, Qlara och Lisa gillar också min mobilkamera har jag märkt... Haha söta ni är!


/Linnea


Seg dag

Onsdagar är verkligen jobbigaste dagen på veckan. Lång svenska, lång matte, dubbel no och lång franska. Det enda roliga är musiken, men såklart är det den kortaste lektionen :(

Har haft ont i huvudet hela dagen också. Inte vanlig huvudvärk, är mer snurrig och helt borta. Sömnbrist, skulle jag tro.


/Linnea


panik!

sitter och äter middag då pappa säger nått med att ofelia, min syrra, fyller år i morgon. hade inte direkt tänkt på det så där sitter jag utan present. så mamma, jag och lovisa far till strömpilen. vi hade 25 minuter på oss och efter 4 minuter va presenten handlad och inslagen. rekord snabbt:) 

fick även med mej ett sjukt snyggt nagellack hem:D ska prova det ikväll.



/elvira

Designbyte

Har ändrat lite färger på bloggen och även bytt header, lite vårkänsla ska vi ha även om det är fullt med snö ute ;) Gjorde inga större förändringar i stilmallen.

/Linnea

Kaktus är snygg i rosa


Vi provade Elviras nya schabrak på Kaktus i torsdags, han passade faktist jättebra i det och han var väldigt söt ;)

/Linnea


Det funkade!


Så, kom ihåg att inte tänka på min sits för mycket ;) Hänger inte alls med ibland. Särskilt vid grinden blir det kalkonsits, vi kom fel hela tiden på galoppbommen som låg framför så det blev lite konstigt :P Tack till Jessica som både filmat och fotat!

/Linnea

Moviemaker vill inte samarbeta

Sitter och klipper ihop en film från hoppningen i fredags, moviemaker vill inte riktigt samarbeta med mig så vi får hoppas att jag kan lägga in den idag :P Min sits över en del hinder är ju KATASTROFAL så ni får försöka att inte tänka på den när ni ser filmen. Kolla på något snyggare istället, Nixon till exempel ;)

Hoppas det funkar nu, annars vet jag inte vart jag ska ta vägen.... blä.

/Linnea

2 bilder

Jag är helt kär i min mobilkamera!


ridbilder - brownie



snygg sits!



brownie från hulk-kursen i skelefteå:)

foto: jessica http://kaktushebelsnoopy.blogg.se

/elvira

Just nu

Just nu sitter vi i biblioteket med varsin dator. Vi har media men snart ska vi hem :)


ridbilder - fille



foto: jessica http://kaktushebelsnoopy.blogg.se

/elvira

Kan jag inte få en godis?


Elvira jobbar mycket på mattelektionen


det är inte lätt att ta sej fram när man är liten!



/elvira

Snö"storm"

Fortfarande snöstorm ute, eller jag vet inte om man kan kalla det för storm men det snöar MYCKET iallafall. April tycker jag är vår, och när det är vår ska det inte snöa. Det hade ju nästan smält bort, började drömma om moppen :( 

Det känns som om klockan är 5 eller nåt, vet inte riktigt varför. Ska se om jag iallafall kan göra någon vettig sak idag så helgen inte känns helt bortkastad.

/Linnea

nån måste skämta

det är seriöst två decimeter snö på gatan nu...

/elvira

ärligt talat. vädret. jag orkar inte!



hundarna tycker  iafall om det.

/elvira

Det kan inte vara sant

Ärligt, det bokstavligen rasar ner snö från himlen... Det är inte okej.


/Linnea


dagens första aprilskämt



tejp på vattenkranen. att jag gick på det:)

/elvira

RSS 2.0