otaggad

ser nu fram imot en grymt tråkig nyaårsaftonkväll. är så otaggad som man kan bli.
/elvira

Imorrn är det nyårsafton:D

Är på super humör just nu och har varit det hela dagen! Fick först hem the sims spelen jag beställde, sen hittade jag en pippi tröja på rut som jag köpte, ingen riktig pippi men nästan. Sen har jag hjälpt mamma att baka till imorgon och laga middag. Oxfilé och pommes frites, inte dåligt gott!

Är galet taggad på imorrn också, ska till rebecca och fira nyår med deras familj och vinqvist. Kul som vanligt :D Det är även sista dagen på mitt godisuppehåll som jag haft i ett år, INTE DÅLIGT nånstans!

/Linnea

julklappshoppningen

vi va snygga iallafall:) hoppade med en kuddmage också.

FOTO: http://yankhornline.blogg.se



/elvira

hebel

 

/elvira


star



/elvira

gandalf



/elvira


Framåt framåt framåt

Hhahah gud vad sämst jag känner mig!
Sitter och jobbar med designen nu och fick lite problem när jag skulle ladda ner ett nytt typsnitt. Teknisk som jag är kunde jag naturligtvis inte installera det, inte ens med en steg-för-steg lista. Sen kommer min lillebror och ska hjälpa mig och så gör han det på några sekunder ^^

Haha.. det går framåt med designen iallafall :) Snart är headern klar!

/Linnea

svante

svante är här och hälsar på över jul och nyår. han har blivit ganska stor:)



/elvira

julklappar

hundarna blev också nöjda med sina julklappar!:)


chaplin tycker typ att det är roligast att öppna julkalapparna. han han öppna sin och charlies och två andra julklappar när ingen såg:)

/elvira

onsdags

vi va ju ner till hästarna i onsdags men det va så sjukt halkigt på vägen så vi borstade bara på dom. fotade också men det va så dåligt ljus och hästarna är så sociala så dom kommer så nära hela tiden så det vart inte så bra:)



/elvira

fotat

for till surf idag. vi fotade först sen satt vi i cafeterian i soffan och pratade i typ 5 timmar. vi hade ganska kul, hoppas bara att ingen hörde oss;)
det va iafall väldigt fint väder att fota i idag. kom inte riktigt överens med min kamera bara och hästarna åt mest men några bra bilder fick jag:)



/elvira


Snabbgjord tillfällig design

Blev grymt less på den förra designen så ville kräkas på den, gjorde en ny nu på sisådär 5 minuter :P Blev asnöjd och vi ska ha den till sommaren. HAHA nej skoja bara, blev inte alls nöjd men den får duga tills jag är klar med den andra jag håller på med. Den är förhoppningsvis snart klar ;)

/Linnea

Snygg ponny iallafall

HAHAH hittade den här bilden..
Nixon SATSAR gärnet och jag hänger inte med ett dugg! Blev lite förvånad om man säger så XD

/Linnea

hej:)

känns väldigt tråkigt att julen är över, ett helt år kvar till nästa gång. jag är i alla fall väldigt nöjd med alla mina julklappar!:)

imorn ska vi kanske till surf. bara va där och fota, behövs bilder. bara tråligt att det knappt är nån snö!


förra året.

/elvira

Mina julklappar

Ett schabrak, tre par ridstrumpor, en rosa grimma, lotion, en cupcakes recept bok, en ridhjälm.

Sen fick jag också två lampor, en överdrivet mysig filt, en dunkudde, massa filmer, en börs, en handduk, en ögonfransböjare, mascara, ett lakan, ett klädträd (alltså klädhängare), smyckesträd, duschgrejer, presentkort och pengar, men det orkade jag inte fota :P :) Är väldigt nöjd över mina julklappar :D

/Linnea

Nörd

Har varit på mediamarkt och elgiganten idag och letat efter ett spel, the sims 3 husdjur :P Var väldigt länge sen jag spelade sims och har helt fått det på hjärnan. Hittade tyvärr inte spelet så vi har beställt det :P HAHA gud vad jag känner mig nördig men aja.

Imorrn är det onsdag vilket betyder Örvar och Hrokur, tror vi skulle åka dit tidigare så vi kan fota dom. Sen vill jag till surf nån dag också och fota hästarna där :) Skulle inte vara helt fel med nya bilder.

/Linnea

Hejhopp

Har inte uppdaterat på ett tag nu, har inte orkat och har gjort annat. Har firat jul två gånger (en gång på juldagen med andra sidan av släkten) så har lite julklappar att visa sen.

/Linnea

Film från julklappshoppningen

Bara grundomgången :) fina ponny!

/Linnea

god jul!:D



/elvira

God jul!

Äntligen julafton! :D GOD JUL!

/Linnea

sista stund

kan väl säga att jag är väl alltid sent ute. va och handlade dom sista julklapparna på stan idag och sen har jag suttit och gjort några också. ska julstäda mitt rum nu och sen ska jag hinna städa vardagsrummet i källaren och slå in mina julklappar. hade också tänkt ta mej i säng vid elva halv tolv, får se hur det går:)

har inte direkt haft nån julstämmning den här julen men den börja komma lite grann, stressen dan innan julafton:)

/elvira

julklappshoppningen

igår va det ju julklappshoppning. hoppade kaktus 60 cm. det gick uruselt!

han va jätte seg och när jag red fulkommligt som en kratta hoppade han inte. kunde inte galoppera fram han ordentligt för det va sån liten yta på framhoppningen och han knappt hoppa fram han. jag red riktigt riktigt dåligt på framhoppningen så när jag kom in på banan gick det inte heller specielt bra men bättre. på banan lyssnade han iafall framot. jag är jätte förkyld och så va jag skittrött, han va seg och jag red dåligt så vi vägrade ut oss. rätt tråkigt men inte så mycket att göra åt. hoppas det går MYCKET BÄTTRE nästa år:)

vi va iallafall väldigt snygga. jag va super mario och kaktus min röda support typ:)



foto: http://yankhornline.blogg.se/



/elvira

zamigo

red zamigo i tisdags. som linnea skrev så hade vi självständig ridning. red barbacka och det va jätte kul. hade inte förväntat mej att han skulle va så pigg. i skritten va han jätte fin men i traven och galoppen kom vi inte lika bra överens men i slutet gick det bättre:) red ju bara i 20 min,



/elvira

julshowen

hoppade ju kaktus över höbalar på julshowen i söndags. han va jätte seg men jag är ändå jätte nöjd med tanke på hur nervös jag var och hur dåligt det gick på genrepet:)


har inga bilder men lånade en på olivia och totte ev alexandra. hoppas att det går bra:)

/elvira


Grymt fin ponny

Idag var det julklappshoppning :D Jag tävlade 70 med nixon, var utklädd till Luigi :) Han hade redan gått två klasser så han var väldigt seg och trött på framhoppningen. Orkade inte heller driva riktigt, var typ helt borta, så det gick inte så bra där. Men sen på banan taggade han till rejält och han hoppade SUPER fint! Nollade grunden men fick en blackout i omhoppningen så jag hoppade fel hinder :P Lite besviken på mig själv men samtidigt väldigt nöjd och glad för han var verkligen fin!
Finaste ponnyn ♥

Om nån har bilder får ni jättegärna skicka till oss, [email protected] :D

/Linnea

Onsdag

Åkte till surf ikväll, var där till halv 11 ungefär. Vi smörjde och fixade lite till imorrn. Sen när jag kom hem satte jag mig med nål och tråd och sydde lite på min utklädnad ;) Allt är klart inför imorrn vilket är rätt skönt :) Taggaaar!

/Linnea

..

är helt less i huvet av att titta på ridhjälmar och tänka på att köpa julklappar. tänkte gå och durcha och sen se på nån julfilm så man kanske får lite julstämmning. måste fixa min outfit tills imorn också bara, då är det ju julklappshoppning:D


sötis!

/elvira

ridhjälm

har jätte problem med vad jag ska önska mej för ridhjälm. den jag har nu är jätte varm och skit låg i nacken så jag kan knappt ha huvudet rakt. funderar på en lamicell för den va väldigt lätt och verkar väldigt luftig och va inte dyr men jag vet inte. den på horze är ju väldigt skön och bra för att vara så billig. känns ganska ovärt att önska mej en hjälm för typ två tusen men det kanske är värt det?



/elvira

julgranen

vi pyntade julgranen i förrgår. det tyckte chaplin va jätte kul när det fanns massor av julpynt att tugga på:)



/elvira

trippelboll

vi hade ju trippelboll i fredags och som vanligt sög vi. vi va sämst och förlorade. alla blev sura och stämmningen lite sådär. precis som alla andra gånger:)

 

/elvira


Dropi, Örvar och Hrokur

Tror inte vi har berättat nåt om Dropi och Örvar...

Dropi blev ju halt en vecka innan vi började rida dom, så vi "delade" på Örvar ett tag, alltså vi red varannan vecka. Tiden gick och Dropi blev lite bättre men fortfarande var han inte tillräckligt bra för att kallas frisk. Vi pratade med Anna, alltså hon som äger dom, och hon sa att Örvar gick för mycket och vi bestämde att vi skulle sluta rida honom. Så vi började gå ut och gå med dom, Dropi fick också följa med. Men Dropi blev sämre och dom var tyvärr tvungna att ta bort honom.

Istället började vi då ta hand om hennes tredje häst, Hrokur heter han, och fortfarande Örvar. Vi är där varje onsdag och pysslar med dom och går promenader med dom.

Det är otroligt tråkigt att Dropi blev halt, men jag hoppas han har det bra nu. ♥
Dropi
Dropi och Hrokur

/Linnea

Jullov!!!

Äntligen sluuut på skolan!! Nu väntar det roligaste som finns typ, julafton! Och sen kommer vi vara rätt mycket i stallet och så, så det här lovet kommer bli grymt :D Imorrn är det julklappshoppning som jag konstigt nog inte är nervös över, om jag känner mig själv borde jag vara dö nervös. Men det är skönt att slippa den känslan!

Sitter och "väntar" på att elvira ska komma hem från stan så vi kan fara till örvar och hrokur, och senare åker vi till surf för att göra iordning allt inför imorrn :)

/Linnea

Ovärd dag

Skolan idag var ju lagomt ovärd! Först städade vi skåpen, sen körde vi en gissa låten och artisten tävling med klassen (tjejerna mot killarna, killarna vann tyvärr men vi var överlägsna ett tag). Efter det såg vi på tomten är far till alla barnen och sen åt vi tomtegröt till lunch. Sen gick jag och elvira runt och gjorde ingenting i en timme, och sen åkte vi till hippo :P

Gjorde ju inte direkt mycket idag.. sen stannade jag på hippo med ebba till typ klockan 7 eller nåt, vi satt där i cafeterian i några timmar och åt :P Haha!

/Linnea

Valle

Sista gången på hippo idag.. vi delade två stycken på en häst och red halva tiden var. Jag och agnes delade på valle :) Vi red självständigt fast johanna bestämde varv. Vi red barbacka :) Han var sjuuuukt fin, skojar inte, AS FIN verkligen! Jag suger verkligen på att rida barbacka så det var kul. Red mest i trav och gjorde volter, serpentinbågar, lite skänkelvikning och så. Sen tog jag lite galopp i båda varven, det är där jag har svårast att sitta kvar (iallafall i fattningarna och avbrytningarna) men det gick bra :)

Elvira fotade lite, och jag fotade henne så bilder kommer!

/Linnea

julklapps stress

det är inte kul! hela julen har liksom bara försvunnit. har stressat bort hela och nu när allt skolarbete är slut är jag istället stressad över att jag har jätte många julklappar kvar att köpa/fixa men ingen aning vad.. vet inte heller vad jag önskar mej för hjälm i julklapp.
aja, tänkte iafall se två missade avsnitt av julkalendern nu och sen sova. imorn på skolan ska vi först spela spel sen se på film och efter lunch far vi till hippo och har sista ridningen där, hoppning tror jag. ganska härlig dag!:D
'
/elvira

torsdag- nixon

red nixon i torsdags. vi hade dressyr med ett hinder. vi red efter fyrkantspåret, vände rakt upp och gjorde skenkelvikning ut mot väggen, fattade galopp och hoppade ett litet hinder. han va rätt anorlunda att rida mot vad jag är van vid men det va kul och i slutet gick det rätt så bra. är nöjd:)
/elvira

Julshowen 2011

Nu tänkte jag dra lite om julshowen!
Vi var på surf redan vid halv 11, helt enkelt för att vara där i tid. Vi gjorde iordning alla kläder och så, och sen när hästarna kommit in började vi borsta dom så dom var klara att sadlas och tränsas.

Stämningen när det var 5 minuter kvar tills folket fick börja komma in var helt galen, gud asså man kunde känna spänningen hos alla typ :P Sen var det ganska lugnt under hela showen med hästarna, vi fick mycket hjälp så det var bara kul :) Det värsta var att vi inte fick gå upp och kolla på showen, utan vi hörde bara vad speakern sa.

Och vårt nummer, det var så roligt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nixon var taggad till tusen och allt gick bra :D

Showen blev LYCKAD helt enkelt, väldigt lyckad! Dom jag har pratat med har sagt att den var jättebra, och även om jag bara har sett delar av den på repetitionen så tycker jag att den helt klart var bättre än dom andra åren!

/Linnea

Sista riktiga skoldagen

Börjar med att skriva om dagen så skriver jag om helgen senare ;)
Har varit en as bra dag idag! Inte mycket att göra i skolan nu när allt är bortgjort :) Våran dag har iallafall sett ut såhär: Lästid - klassråd - se film på tekniken - lunch/hål - se film på engelskan - ha en kasta pappersflygplan tävling på matten - se på trippelboll på idrotten. Det drygaste var trippelbollen men vi fick sluta tidigare iallafall :)

Snodde lite bilder av Lindusss fast jag har fotat alla bilder utom dom två översta :D

Sen for jag, elvira och mamma på expo, djurmagazinet och godishuset och köpte julklappar. Köpte två till mamma och pappa, och en till pappa fast den är inte klar än ;)

/Linnea

TAGGAR med stora bokstäver!

Har alldeles nyss vaknat, kan inte somna om för att jag tänker på julshowen. Är sååå taggad, det ska verkligen bli jätteroligt! Är faktiskt inte ett dugg nervös vilket är otroligt skönt! Taggar! Showen är verkligen BRA i år, med en sammanhängande story som är lätt att förstå, och mer spännande nummer. Kom ihåg, 18.00 på surf. Biljetter köps på plats ;)

/Linnea

Cirkus surf

1. Har haft en SUPER rolig dag idag på surf!
2. Nixon var underbart fin idag, är jättenöjd och taggad! :D
3. Jag har ont i rumpan, låren och magen..
4. Jag är hur trött som helst
5. CIRKUS SURF KOMMER BLI SÅÅÅ BRA!

Kom och titta imorrn på surfs julshow, alltså cirkus surf! :) Tjuvkikade lite idag på dom flesta numren och det är verkligen bra! Så koooom imorrn, det börjar 18.00 :) Biljetterna köps på plats.

/Linnea

Lördagsmorgon

Har suttit nu i några timmar och fört över bilder till en minnepinne som camilla ska få. Vi åker till stallet före 1 nån gång, klockan 3 kör vi igång med genrepet :D Ska se om jag ska testa snodd eller martingal på nixon idag, det beror på hur han funkar och vad dom andra säger.

Ska städa lite innan vi åker, mer uppdatering får ni ikväll om jag är vaken :P :)

/Linnea

wendy- barbacka hoppning:)

red wendy idag, sista gången för terminen. vi fick hoppa barbacka om vi ville så gjorde det:D det var verkligen hur kul som helst!

linnea skrev ju att vi hade en linje med lite olika studs och så och två joker hinder. wendy va så fruktansvärt sur och envis och hade bestämt sej att göra allt tvärt i mot vad jag ville. ett tag stog hon bara på stället och studsade.
efter att vi hoppat några gånger gick det faktist riktigt bra förutom att jag hade lite svårt att följa med i hennes delvis jätte språng när jag inte hade nån sadel. hon va jätte fin i galoppen och lyssnade jätte bra och när vi travade och galopperade fram gick det också jätte bra!:) sen i slutet va hon också jätte duktig på att hoppa jokerhindrerna.
sista gången vi skulle hoppa gick det lite för fort när vi hoppade linjen sen efter svängde hon på en gång och jag hade tänkt att fortsätta rakt fram. jag flög av så nästa termin är det min tur att bjuda på fika:)
/elvira

Nixon

Nixon var SJUUUKT fin idag! Vi hoppade serier och studs, as kul och det gick bra :) Var en ganska tight sväng in men det gick bra vilket jag blev förvånad över :P Vi skulle även hoppa över två sockerbitar, asså utan bom eller nåt :) Ett litet jokerhinder, var osäker på hur nixon skulle reagera. Om han skulle vägra eller hoppa, om han ens förstod att han skulle hoppa :P Men han var jätteduktig och hoppade ändå! Någon gång blev det lite på sidan men han var ändå duktig!

Är så nöjd, han var verkligen jättefin. Väldigt pigg men inte stark, och han lyssnade bra :D

/Linnea

Designen

Gjorde en snabb ändring i designen för att få lite mer julstämning. Headern blev hästlös då jag inte hittade någon passande bild, men det kommer!

/Linnea

Lite sådär smått onödigt

Blä har sååå tråkigt, vill till surf nuuu... taggar hoppningen ikväll :D Sista för den här terminen :(

Ska rida både imorrn och på söndag också, och på torsdag. Imorrn är det genrep och på söndag är det JULSHOOOW! Och på torsdag är det julklappshoppning :D

På onsdag får vi jullov, u-n-d-e-r-b-a-r-t!!!

/Linnea

linnea är du knäpp??

fett skönt! nu är allt skoljobb bortgjort, härlig känsla!!!! imorn har vi bara lästid, film och sen trippelboll. skulle vart världens härligaste och roligaste dag men nu ska jag va med.. aja får hoppas på det bästa, våran klass suger så vi kommer ändå inte vinna.
ska gå och durcha nu och sen se på tomten är far till alla barnen och inte känna mej stressad:D måste också leta fram lite bondkläder tills imorn:)


LINNEA: bra att din dator är snabbare MEN hur kunde du ta bort introt det stog ju till och med RÖR FÖR FAN INTE;):P

/elvira

Vi ska vara gröna!

Blä känner mig helt borta. Har sovit antingen för mycket eller för lite för jag är värsta snurrig. Har suttit och stressat upp mig nu över lite grejer som tack och lov är lösta nu! Först var det problem med vilken färg vi skulle ha på kläderna på julshowen då alla säger olika till oss men nu är det bestämt, vi ska vara GRÖNA allihop. Sen kom jag på att vi inte har några hängslen hemma, vilket jag behöver imorrn. Smsade alla kontakter på mobilen typ och som tur är ska jag få låna av Hanna :D

Förhoppningsvis är jag tillräckligt frisk imorrn för att halka iväg till skolan.

/Linnea

Smart eller inte

Haha elvira, har en bra och en dålig nyhet, börjar med den bra..

Har flyttat över alla filmer och så till hårddisken så datorn är snabbare nu :)

Och den dåliga.. jag råkade ta bort introt :P Vi får lösa det, typ kopiera en annan film eller så..

/Linnea

Sjukling

Igår efter lunch på skolan började jag få lite ont i huvudet, brukar få det ibland men det brukar försvinna rätt fort. Men det försvann aldrig utan blev värre och värre. Så när jag kom hem la jag mig i soffan och såg på film, somnade även där runt 8 tiden och vaknade 5 imorse. Har sovit as dåligt, och hade fortfarande ont i huvudet imorse så jag stannade hemma från skolan idag.

Känner mig fortfarande hängig även om huvudvärken nästan är borta. Väntar på att pappa ska komma hem så han kan göra en systemåterställning på min dator..

/Linnea

TJOHO!!!!!

är i stort sett klar med bilden nu! har bara svenska redovisning imorgon sen är det typ ingenting i skolan kvar:D ska gå och durcha nu sen se på ensam hemma medans jag slår in julklapparna som jag köpt idag:)



/elvira

godnatt!


en av sommarens mysigaste kvällar!


bajsbajsbajsbajs!

har spelprov imorgon och det provet är ganska avgörande för musiken eftersom vi inte hunnit spela nå mycket denhär terminen. såklart har den vanliga gitarren borta en sträng och är fruktansvärt ostämd och elgitarren är borta på uppdatering, typ utbyte av nått. kan inte låten men vad ska jag göra???

imorgon eller övermorgon sätts betygen och då är det förhoppningsvis slut på stressen. seriöst har knappt hunnit med nånting, har typ stressat bort hela julen.



/elvira

Tisdag

Kom hem från hippo för ett tag sen. Vi hade teori, vi fikade och "redovisade" det vi gjort under terminen :P Vi har ju gjort en film men det blev inte någon film utan en massa klipp, och dom vi visade var inte ens dom vi skulle visa ;) Dom riktiga fanns inte :P

Sitter iallafall och spelar gitarr, övar inför spelprovet vi har imorrn. Sista provet!!! GALET vad underbart! Om en timme åker vi till surf också, vi ska på medlemsmötet ikväll och så ska vi bara vara i stallet och så som vi brukar :)

/Linnea

önskelistan

eftersom att jag är segast i världen han jag inte göra det sista på son. efter linnea for hem har jag istället fixat med bilden och skrivit min önskelista. den blev då inte direkt kort om jag säger så. det finns ju också hur mycket rid och häst saker som helst som jag skulle kunna önska mej men skrev inte så många. det jag har mest problem med nu är vilken ridhjälm jag ska önska mej, finns ju rätt så många och typ inga man kan prova.



/elvira

AVSNITT 12

HAHA!

AVSNITT 11


AVSNITT 10


AVSNITT 9


AVSNITT 8

En uppdaterad version av avsnitt 8!

Mer infoooo..

Sitter just nu och laddar upp videorna på youtube, förhoppningsvis håller det hela vägen!

Förressten, imorgon är det ju avsnitt 13 som ska upp men tyvärr blir även det försenat. Den här gången beror det helt enkelt på att vi inte har filmerna vi behöver. Vi jobbar på det :P

/Linnea

Framåt

Åh vad vi är glada just nu! Vi har suttit med julkalendern sen vi slutade skolan och vi kan stolt meddela att det går FRAMÅT! :D introt är nu fixat och avsnitten rullar förhoppningsvis på. Vi har iallafall två klara fast dom har kort intro, men dom kommer upp ikväll iallafall :) är ni laddade? Kan avslöja att avsnitt 12 är UNDERBART! ;)

..

ja det har ju inte gått så bra med julkalendern. datorn och specielt filmerna krånglar men vi ska värkligen försöka att få upp alla missade avsnitt imorgon:) dom kommer nog bli intor lösa men men.

/elvira


Mer info

Vi ligger ju efter med julkalendern, håller på att kopiera över alla filer till pappas dator nu för min dator funkade inte i fredags när elvira lånade den. Sen igår hann vi inte för vi var på surf och filmade mer, och sen skulle jag bort på middag (var redan sen dit när jag kom hem från surf så hann inte) sen kom jag hem sent.

Och vi har inte hunnit träffas i veckan och klippt ihop eftersom vi hade ett AS STORT so prov i fredags och jag hade franska dessutom så jag hann verkligen inte.

Ska verkligen försöka nu och vi får hoppas på att det funkar på pappas dator!

/Linnea

:(

det verkar som att linnea inte lyckades fixa filmerna igår heller då MÅSTE vi fixa det idag!:)
/elvira

Nixonhoppning

I fredags på hoppningen hoppade vi en ganska svår bana, det var mycket teknik och kluriga svängar. Nixon var ganska seg för ovanlighetens skull och jag orkade inte riktigt driva så han hoppade inte så bra som han brukar.

Vi hoppade fram dom lite först, och sen hoppade vi en bana :)
Som ni ser hoppade vi en trippelbarr också :D Det var kul men kändes inte jättespeciellt :)

Sen hoppade vi en liten mindre bana :)
Det gick ganska bra på båda banorna, men vi hade för lite fart så det blev lite konstiga hopp här och där :P Han hade också fel galopp ibland men inte alls så ofta som förut :)

/Linnea

Pärla

I det här inlägget skrev jag i somras att jag red ett litet russ, och jag skulle få ta hand om henne om ägarna inte kunde och så :) Hon heter Pärla och i fredags åkte jag dit och red henne.

Red inte så länge för det var ganska djup snö på banan och hon fick styltor. Skrittade mest men travade lite i båda varven :)

/Linnea

Hoppa över höbalar

Ja i onsdags var det ju julshowsträning, och vi är 9 st som ska vara med i ponnyhoppnumret. Det var gryyymt roligt även om Nixon taggade sönder men det gick bra tillslut :D Han blev lite lugnare på slutet när han lugnat ner sig men han var galet stark och pigg från början :P Taggar verkligen julshowen!

Älskade ponny!♥

/Linnea

Hippo i tisdags

I tisdags red vi ju på hippo, fick rida en storhäst som heter Butterfly :) Det gick inte bra men inte dåligt heller, men gillade henne och det var superkul :D

Som elvira skrev hade vi skritt - skänkelvikning - galopp - skritt. Fick till några riktigt fina skänkelvikningar som jag är grymt stolt över, haha det är inte precis min starkaste sida om man säger så :P

/Linnea

Inte bloggat

Har inte bloggat på flera dagar nu och ska dra några inlägg, har hänt ganska mycket :)

/Linnea

åå

känns som en lite halv ovärd dag idag. kunde egentligen inte fara till surf idag för att spela in men gjorde det ändå för några kunde inte imorgon. sen när vi är på surf får vi veta att evelina är sjuk så hon inte kan komma. kunde inte filma mkt alls men vi skulle ändå hem två så jag skulle ändå hinna på stan som jag tänkt men vi åkte inte hem vid två heller så vi har varken spelat in specielt mycket och jag har inte heller vart på stan..
/elvira

tekniska problem

datorn och moviemaker sammarbetar inte så det har inte gått att spara filmerna eller så, om inte linnea lyckas lösa det så kommer det inte några avsnitt på julkalendern idag.
/elvira

wendy;)

hoppade wendy idag och det gick väl sådär. hoppade lite banor. va väldigt seg idag också och ville inte direkt ut i hörnen och så som förra veckan. innan hindrerna så exploderade hon och flög iväg så jag hamnar lite i bakåtvikt. sistsen över hindrerna blev bara pannkaka då men när hon väl lyssnade fram längre innan hindrerna och längde galoppen gick det jätte bra:)
'
/elvira

gymkana

hade gymkana på ridningen igår. va väl inte direkt jätte taggad på det, hade ställt in mej på vanlig ridning men när vi väl red va det jätte kul!:) vi hade kaktus och fritz. dom va jätte söta. fritz bockade rätt mycket och kaktus passade på att äta upp äpplena i vattenhinken när hans tyglar inte va sträckta:P sen bockade kaktus av mej, det va en liten upplevelse;) vet inte om det var av glädje för att han eller för att han tyckte att jag va en dryg jävel, isåfall gjorde det inte nån större skillnad för jag landade på fötter så han fick fortsätta springa:)
/elvira

julshowsträning

i onsdags var det ju julshowsträning på surf. jag ska få rida kaktus:D vi tränade på att hoppa med musik och komma in och så och det gick faktist jätte bra. från början va han seg som vanligt men sen när musiken drog igång blev det ju disco tyckte han så då kutade han på:) det va hur kul som helst och kaktus va super duktig!:D
/elvira

Panik

Asså det här är helt G-A-L-E-T!
Har suttit med so:n nu i några timmar och det är hyfsat inpluggat, och håller just nu på med franskan. Har ALDRIG varit så här stressad över något prov, men sen har jag ju inte haft två prov på samma dag, särskilt inte direkt efter varann. Förhoppningsvis blir jag klar ganska snabbt med so:n så jag kan sista minuten plugga lite franska, kommer behövas kan jag säga.

/Linnea

julkalendern

eftersom vi hade julshowsträning igår och var nere vid hästarna vid älven han vi inte klippa ihop avsnitt 8. vi har ett jätte stort so prov imorn och så har jag ridning så jag hinner inte fara till linnea. om hon inte kan klippa ihop det kommer inte avsnittet förns imorn.

Onsdag

Sitter här och pluggar franska för tillfället. Väntar på elvira också, vi ska ner en sväng till örvar och hrokur och pyssla lite med dom. Sen far vi hit, pluggar och klipper ihop avsnitt och sen åker vi till surf ikväll. Det är övning inför julshowen, grymt taggad! Hoppas nixon tar det bra iallafall, så jag ens får vara med :)

Sen när jag kommer hem blir det ännu mer pluggning, och imorrn går hela eftermiddagen och kvällen åt till att plugga. Längtar till i helgen då vi bara har ett musikprov kvar, och det är ändå hyfsat enkelt jämfört med genetik till exempel, eller franska verb :P

/Linnea

AVSNITT 7


Hahah

Haha, skrev ju tidigare att jag ramlade när vi höll på med inspelningen, och ja, här har ni resultatet!
Haha det gör inte lite ont, ser hemskt ut också. Bilden är tagen med blixt så det ser ännu värre ut i verkligheten!

BARA KLUMPIGT!

/Linnea

klumpigt

lägligt nog så glömmer jag matteboken på skolan och vi har prov imorn...



/elvira

ajajaj!

har haft ont i lilltån och känt av den hela dan. när jag tog av mej skon va min socka blodig och sen när jag tog av mej sockan saknades halva lilltånageln. ganska snuskigt;)



haha, jag och linnea är ju nyttiga:)

/elvira

Tisdag

Är sååå less på min mattebok just nu, orkar inte med den. Men har man prov imorrn så har man.. kom på imorse att vi bara har en skolvecka kvar förutom den här så äntligen ser man ljuset i tunneln, haha.

Ska göra ett ryck nu och plugga ett tag, sen ska jag gå och duscha och så. Har grymt ont i huvudet och är trött så får väl kämpa på lite.

/Linnea

Svar på fråga


Svar: När vi får ihop några :) Och när det lugnar ner sig med skolan, det vill säga i helgen. Håll utkik :)

önskelista

om typ 10 min tänkte jag köra igång med ett pluggrejs så jag kan göra andra saker sen. har vart stressad sen typ höstlovet för att vi har haft så mycket att göra. vid typ åtta tänkte jag ta en paus och skriva en önskelista. har typ kommit på två ohästiga saker jag önska mej. önskar mej iafall en ny ridhjälm. har hittat två på horze som är sköna och billiga plus att dom är på rea men vet isåfall inte vilken:) den till höger är det 50% rabatt på.

 

/elvira


frodo

red frodo idag, eftersom alla är så seg på att göra i ordning så hann vi inte rida så länge men det va kul:) vi jobbade med skenskelvikningar och galopp på rakt spår, annars har vi alltid bara galopperat på volterna. vi gjorde skenkelvikningarna i skritt sen galopp- skritt. han bara rida två gånger men det gick ändå hyfsat bra:)

/elvira


AVSNITT 6


sittsträning

red wendy i fredags. vi hade matilda som vikarie och vi fick hoppa utan händer:D hur kul som helst!

vi hade först bommar och allt eftersom höjdes dom upp så tillslut blev det studs. wendy va väldigt seg och lyssnade inte alls när jag ville att hon skulle ut i hörnen och så men när vi väl hoppade och hade bra tempo gick det bra:) såg väl kanske inte så vackert ut när jag flaxade mej över hindrerna men jag hade skitkul!:D



/elvira

Hebel


/Linnea

AVSNITT 5


Matteproblem

Haha kul att jag har suttit med ett mattetal i en kvart nu och inte kommit fram till rätt svar, har gjort det krångligare och krångligare hela tiden och var nära på att ge upp. Sen ser jag att det i stort sett står i boken vad svaret är :P Något less jag blir!

/Linnea

Before I die



/Linnea

Sant

/Linnea

Min söndag

/Linnea

Pluggdag

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle till mina kusiner, men vaknade 11 och fick panik för jag hade tänkt plugga på morgonen. Så bestämde mig för att stanna hemma och plugga hela dagen istället :/ SÅÅÅ tråkigt men har inget val, har matteprov på onsdag och både soprov och franskaprov på fredag. Alltså tre stora prov, inte bra.
Har hittills pluggat so och skrivit en svenska recension som skulle ha varit inne för länge sen. Typ i 8an. Haha.

/Linnea

Smidigt värre

HEH, igår när vi spelade in fler avsnitt så hände det en liten incident.. vi skulle springa och så ramlar jag och slår knät i en sån här vass kant av frusen lera ni vet.. Haha det gjorde galet ont och nu har jag blåmärken fulla knäna.

Vadå smidig?

/Linnea

AVSNITT 4


Väldigt kort avsnitt men det gottgör vi imorgon, då är det dags för JULIVALEN.. ;)

Lördag

Kom alldeles nyss hem från obbola där vi spenderat dom senaste timmarna. Mycket trevligt som vanligt :) Jag, rebecca och våra mammor for ut i stallet och hon red sin häst elja medan jag fick testa rida fengur, en annan häst som står där :D SÅÅÅ söt och charmig, och rolig att rida :D

Sen gjorde vi inte så mycket, kollade på julkalendern, stockholm horse show, så mycket bättre och hem till midgård. Haha sov lite emellanåt, men det var kul ändå ;)

/Linnea

ovärt!

kan det inte snöa istället för att spöregna????

idag va vi iafall på surf och fortsatte filma till julkalendern. vissa filmer kan man värkligen titta på hur många gånger som hest utan att sluta skratta;)



jag ska föresten hoppa kaktus på julklappshoppningen:) hoppas värkligen att det går bra!

/elvira

AVSNITT 3


Svagheter

Jag håller på för fullt att fixa till mina svagheter inom ridningen, tar en sak i taget och försöker verkligen tänka på det hela tiden.

- Sitsen
- Eftergift
- Blicken
- Tempot

Det här är bara några av alla saker jag håller på att ändra på, men det är dom mest aktuella sakerna. Sitsen blir bättre och bättre för varje gång och resten försöker jag tänka på så fort jag kommer ihåg det :P



/Linnea

Nixon

Idag stod det sitsträning på schemat, och vi skulle bygga fram fem studshinder längs medellinjen. Vi hade Matilda som vikarie idag :)

Vi började med att värma upp hästarna självständigt, märkte direkt att han var trött för han var väldigt seg. Fast sen i galoppen blev han pigg och lite stark, lite mer som vanligt då :P Han ville inte fatta vänster galopp så jobbade lite med det.

Sen började vi med att trava över hindren, bommarna var då nedsänkta så dom låg på marken. Sen skulle vi komma i galopp över bommarna, och allt eftersom höjdes hindren upp. Han var fin för det mesta, bjöd bra mot hindren och kom in ganska bra. Det enda som gick SKIT idag var galoppen efter hindren - fel galopp ska det vara tycker nixon.



Annars gick det ganska bra, är inte direkt nöjd men det gick inte dåligt heller :) Tänkte mycket på blicken idag, att titta på nästa hinder och jag kan säga att det går framåt, verkligen!

/Linnea

Seg bloggning

Bloggningen har inte varit på topp den senaste tiden, vet inte varför.. har inte haft tid eller ork. No provet är iallafall halvt avklarat, men vi fick för lite tid plus så blev det väldigt orättvist så jag och Frida gick och pratade med fredrik efter idrotten och alla vi som gick till idrotten direkt ska få göra nån fler uppgift så det jämnar ut sig med poängen :) Väldigt orättvist annars.

Aja, ska byta om nu och sen gå ner och äta, sen blir det hoppning ikväll :D På nixon hoppas och antar jag :) Är grymt taggad!

/Linnea


AVSNITT 2


Smart osv som vanligt

Förstår inte riktigt vad jag gör uppe...
Borde sitta nere och plugga eller sova, eller nåt. Är ju grymt trött egentligen. Haha ja vad säger man..

/Linnea

Min dag i stort sett

Seg dag på skolan idag, bara allmänt tråkigt. Vi lottade grupper på svenskan också, vi ska redovisa om typ olika tidsepoker och vad man läste då, och jag hamnade med lisa och frida - galet bra :D

Sen for jag hem och gick ut med jaxon, höll helt ärligt på att blåsa bort. Usch vilken äcklig känsla, backade för det blåste så mycket och kunde inte andas. Sen satte jag mig direkt och pluggade, det gick inte bra alls. Kunde inte koncentrera mig, läste tre sidor på nästan 2 timmar och förstod ingenting, läste samma meningar om och om igen. Haha.

Sen for vi till surf, elvira red och jag var med på julshowsmötet. Taggaaar säger jag bara!

Och sen har jag pluggat, pluggat och pluggat. Vi har ju prov i genetik imorgon, inte kul.

/Linnea


kvällen

va inte så kul att komma hem till ett stökigt rum och en biologibok. som tur va kom jag på att jag inte tagit nått från chokladkalendern idag och kan väl säga att chokladbiten räddade min kväll:)




/elvira

hebelhoppning:)

hoppade hebel idag:D det va kul men gick dåligt. blir så sur på mej själv, gjorde varken som evelina sa förra veckan eller som mia sa idag. jag va bara typ borta. hoppas det går mycket bättre imorn för nu va det ett tag sen det gick bra.:)



tack klara för bilderna!:D

/elvira

AVSNITT 1


RSS 2.0